От днес: 150 лв. глоба за развалени фарове. Преглед на националния печат

„Дума": Президентът: Ще осъдят Станишев за една преместена папка

Определени среди са на път да осъдят бившия министър-председател за това, че някой някъде е преместил една папка. В тази папка има информация за това колко пъти са си говорили депутатката X с псевдобизнесмена Y. Ако това е национална сигурност, аз нищо не разбирам. Това заяви вчера президентът Георги Първанов по време на кръглата маса "Двадесет години по-късно - през погледа на младите", която се проведе в навечерието на 10 ноември.
В този случай се действа бързо и радикално, защо не се действа така спрямо символите на прехода - мутрите, босовете на организираната престъпност, попита риторично Първанов. Да сте чули да е привикван някой от тях? Босовете са недосегаеми и през 20-те години на прехода винаги е имало стремеж съдебната власт да се използва като лост за политически натиск, продължи президентът.


Труд": Бойко Борисов: Позицията ни за посланиците остава

"Убеден съм, че след като президентът се запознае с всички материали, свързани с искането ни за отзоваване на българските посланици в САЩ и Турция, ще се съгласи с нас", каза вчера премиерът Бойко Борисов.
Министър-председателят допълни, че на Георги Първанов ще бъдат предоставени всички материали, а хората, които са довели до опорочаване на изборите, щели да понесат наказанията си. Премиерът лично се бил запознал с доклада за посланика ни в САЩ Лъчезар Петков и българския посланик в Турция Бранимир Младенов и смятал за абсолютно правилно настояването на Министерството на външните работи и на Министерския съвет те да бъдат отстранени.

 

„Стандарт": ДПС се жалва, било в изолация

Както никога досега ДПС е поставено в критична, абсолютна изолация. Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в Кърджали. В неделя в родопския град движението проведе при закрити врата седмата отчетно-изборна конференция на партията. Лидерът Ахмед Доган отказа да говори пред медиите. "Не съм дошъл да произвеждам интриги и скандали! Всичко, което исках да кажа, го каза пред залата Лютви Местан", отсече Сокола.
Местан заяви, че е противник на идеята на Бойко Борисов да се направи социологическо проучване дали да има новини на турски език по БНТ. По думите му ДПС трябва да е конструктивна опозиция, но заедно с това и непримирима, когато някои посягат на базата на ценностната система на партията.
"България не започва с Бойко Борисов и не свършва с ГЕРБ. Всички тези неща, с които се хвалят, че е свършило през тези 100 дни новото правителство, са заложени от предишното управление", заяви пък в Кюстендил зам.-председателят на ДПС Касим Дал.


„Новинар": Поредица от сделки довела до трагедията с влака за Кардам

Скандалната сделка за продажбата на най-новите вагони на БДЖ, които обаче са произведени през 1886 г., на таен търг има връзка с пожара във влака София-Кардам. БДЖ продължава да оперира с изключително стар вагонен парк. Трябва да се търси отговорност - наказателна и морална, на предишните ръководства на БДЖ и Министерството на транспорта. Те имат косвена вина за трагедията край Кардам, когато загинаха 9 души. Това заяви пред БНР транспортният министър Александър Цветков.

„Стандарт": 150 лв. глоба за развалени фарове

От 20 до 200 лева глоби чакат нередовните шофьори от днес. Пътните полицаи ще следят строго за работещи фарове и чистачки, за зимни гуми, вериги, където се налага, и за светлоотразителни жилетки. Официално акция "Светлина" започна на 1 ноември, но до вчера катаджиите само предупреждаваха шофьорите да приведат колите си в ред. До 1 март карането на фарове е задължително дори през деня.
Глобите за неизправни светлини варират от 20 до 150 лева в зависимост от опасността, която шофьорите създават на пътя. Максималната санкция може да отнесете например, ако карате в мъгла с развалени фарове или пък не ви работят стоповете.
Всеки, който пътува със стари и износени гуми, ще трябва да се бръкне за 50 лева.

„Стандарт": 3 милиона комбинации не превзеха джакпота

Седмият по големина джакпот в историята на тотото оцеля и вчера. Примамливата печалба от 2 672 676,30 лв бе. атакувана неуспешно със 721 784 фиша, съдържащи над 3 милиона комбинации. Нито един не уцели заветните числа в трето теглене на "6 от 49" - 6, 7, 10, 16, 44, 48. Двама маниаци пуснаха талони за над хилядарка. Единият опита късмета си с 1031 лв. с пълно комбиниране на 13 числа и още 3 обикновени фиша. Другият пък пусна само един фиш от 1029 лв. с 13 числа. От тотото отчетоха рекордни постъпления за снощния тираж №90. Само за играта "6 от 49" приходите са 1 841 954,40 лв., а общо за тиража са 2 392 808,30 лв. Тотализаторът отчете рекорд и от постъпленията за играта "Тото Джокер" - 95 689,10 лв. Очаква се за следващия тираж джакпотът в трето теглене на "6 от 49" да стигне 2,9 млн. лв. и да се нареди на 5-о място в историята.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини