Български пилот от гражданската авиация сред арестуваните в канала за детска порнография

Брутални кадри на сексуално насилие над деца на възраст от 2 до 10 години са открити тази сутрин при акцията в цялата страна, при която беше разбита международна мрежа за разпространение на порнографско съдържание с деца, съобщи директорът на НслС Борислав Сарафов.

Задържани за момента за 24 часа са 13 души. Образувани са 12 досъдебни производства.

И в този момент акцията тече на територията на цялата страна. В нея участват 30 души от Националната следствена служба, още толкова от отдела за Киберпрестъпления на ГДБОП и над 60 жандармеристи. Проверени са около 20 адреса в страната. Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, собственик на спортен магазин, електротехник, IT специалисти, мотокарист, шлосер, оценител на недвижими имоти.

Арестуваните са от София, Варна Девня, Елин Пелин, Перник, Стара Загора и Хасково.

При претърсванията са иззети телефони, компютри, флашки, външни хард дискове и други магнитни носители със съдържание на детска порнографи-"брутални" кадри на сексуално насилие над деца.

Задържаните са мъже на възраст от 30 до 40 години. Има и 60-годишен. Половината от тях са семейни, имат и деца. С добро финансово състояние са.

Децата на кадрите са от бившите съветски държави, от Виетнам, Филипините, Индонезия, Тайланд. Проверява се дали има заснети и деца от България.

В един от наблюдаваните  случаи нидерландски гражданин е разпространил видеозапис на момче на видима възраст около 10 години, което извършва сексуални действия с момиче на 6-8 години. В друг от случаите се вижда възрастен мъж да извършва сексуално насилие над малко момиче. Мъж от София, на около 26 години, е сред разпространителите на снимки на деца.

Установено е, че две от лицата са разпространявали снимки с порнографско съдържание в близост до дом за сираци.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини