В село Беден събират дарения за параклис, посветен на Божията майка

Изображение 1 от 4

    Призив за дарения отправиха кметството и църковното настоятелство при храм "Успение на Пресвета Богородица" в девинското село Беден. Храмът вече е изграден, но са необходими средства за икони и оформяне на пространството около него.
    Градежът на малката църква в селото започва преди седем години. Основен инициатор и дарител е бизнесменът Георги Георгиев, който има производствен цех в селото.
    "Много сме му благодарни, защото той направи изключително много неща. Първоначално искаше в груб строеж да го построи и да го остави. Но всъщност, може да се каже, че вече е в почти завършен вид", каза кметът на Беден Христина Христова.
    Параклисът не само е изграден, но е и измазан, дори изписан. Поставен е кръстът, има и камбана. Иконостасът също е готов, дело на майстори-резбари от Момчиловци. Сега трябва да се нарисуват иконите, има и довършителни работи. Затова от кметството и църковното настоятелство обявяват дарителска кампания, за да се съберат по-бързо необходимите средства.
    Кметът прогнозира, че ако се съберат достатъчно пари, довършителните работи и иконите може да са готови до лятото на следващата година, когато се предвижда и тържественото освещаване на храма. И призова жителите на Беден и тези, които са напуснали селото да се включат в кампанията, дори и с минимални дарения.

    БАНКОВА СМЕТКА:
    IBAN: BG62STSA93000029494928
    BIC: STSABGSF
    Църква "Успение Пресвета Богородица"

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини