Момчиловци е домакин на Държавно отборно първенство по шахмат

Държавни отборни първенства по шахмат за сеньори (50+) и (60+) се провеждат до 30 ноември т.г. в Момчиловци, съобщи Сийка Суркова. Събитието бе открито поз ввука на родопската каба гайда.

Директор на турнира е майсторът на спорта Живко Димитров, който е и главен организатор на събитието.

Старта на турнира в Норвежката къща дадоха Здравка Йорданова – Президент на Българска мастър федерация, олимпийски и световен шампион по шахмат, както и гросмайсторът Васил Спасов – световен шампион, Методи Стойнев – президент на шахматна федерация България и Николай Тодоров – Президент на ШК Левски и главен съдия на турнира.

Всички участници бяха посрещнати с пожелания за успех и разказ за историята на селото и забележителностите в Момчиловци.

„Смятам, че и за в бъдеще ще продължим това сътрудничество, да правим чудесни събития, каквото надявам се ще направим тук, за първи път. Надявам се, че с това можем да поставим началото на една прекрасна традиция“, каза Здравка Йорданова. Тя пожела на всички състезатели феърплей, като официален представител на Европейското движение за честна игра. Тя връчи символичен знак на Федерацията на кмета на родопското село.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини