В Смолянско вали сняг, започнаха да закъсват тирове /обновена/

    Сняг вали в цялата Смолянска област. Шофьори съобщават, че пътя между Проглед и Чепеларе е затворен, заради закъсали тирове. Водачите съобщават, че снежната покривка на пътя е минимална / до 2 см/ и не е необходимо да се слагат вериги. Но в същото време по думите им, пътя изобщо не е чистен, а неподготвените със зимни гуми  тирове започнали да закъсват. "По трасето изобщо не личи да са минавали снегопочистващи машини, пътят е като пързалка, два тира има закъсали", каза за СмолянБГвести шофьори. За подържането на пътя отговаря ДЗЗД "Зимно поддържане Смолян", като договора им е на стойност  7 775 828 . Ще проверят ли изобщо контролните органи,  дали дружеството си е свършило работата, или още първия сняг ги е изненадал, предстои да разберем. За лошо изпълнение по договора се предвиждат  30 % санкции от възложените дейности, както и десет хиляди лева за всеки отделен случай. Екип на СмолянБГвести вече е на място на задръстването. Подробности очаквайте тази вечер в Новините на еТВ от 19.30 само в мрежата на ЕСКОМ.

    Шофьорите, на които им предстои пътуване в Смолянска област или Западна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от АПИ.  В Родопите дъждът премина в сняг. Няма натрупана сериозна покривка, но пътищата са заснежени и мокри.

    Температурите в региона са от минус 3 до плюс 2 градуса, съобщиха от Пътно управление – Смолян. Няма въведени ограничения за движение до момента, но шофьорите трябва да се движат със зимни гуми и с внимание за зимните условия, предупредиха от Пътното.Сняг вали и по-ниските части включително и в областния град. Агенция “Пътна инфраструктура” апелира водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини