Отново облачно и с валежи от дъжд и сняг

На 29 ноември 2022 г. е обявен жълт код за продължаващи валежи от дъжд и от сняг в 11 области. За Смолян кодът също е жълт. Утрото на 29 ноември е облачно, температурата е 0 градуса. През деня се очакват се значителни валежи от дъжд и сняг с количества 20-35 mm. Максималната температура ще достигне 2 градуса.

Днес времето ще се задържи облачно с валежи в Източна и Централна България, а вечерта и в Северозападна. Значителни ще са валежите в югоизточните райони от страната. В сутрешните часове в Централния и Източния Предбалкан, както и в Лудогорието ще вали предимно сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между между 3° и 8°, в София около 6°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. През деня с повишението на температурите по старопланинските проходи ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите и открити части - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини