Неспазено обещание! Заложници ли са смолянчани на ВиК и строителите по водния цикъл?

    До днес - 30-ти ноември в Смолян не трябваше да има останала неасфалтирана улица, разкопана по водния цикъл. Това обещание бе дадено публично в Областна администрация от Екатерина Башова, представител на ДЗЗД"Пашмакли" /червен фидик/ по време на среща в началото на месеца. На въпросната среща губернаторът Стефан Сабрутев помоли строителите да променят графика си и да асфалтират с преоритет ул. "Кольо Фичето". Башова обаче отказа, обяснявайки, че си имат график, но въпросната улица, която от две години стои разкопана щяла да бъде асфалтирана до края на месец ноември. Срокът, който сами си поставиха публично - изтече. На "Кольо Фичето" асфалт има само около 150 метра. Те бяха асфалтирани от Община Смолян. Толкова е била тяхната част. Останалото от улицата, което едва ли може вече да се нарече улица, било задължение на двете строителни фирми, ангажирани по водния цикъл. Наричат ги жълт и червен фидик. А хората от "Кольо Фичето" ги наричат лъжци. След разкопаването всичко е потънало в кал, дупки, камъни. Трудно се минава пеш, какво остава за лека кола или детска количка, гневят се хората. / Репортаж по темата гледайте тази вечер от 19.30 часа в Новините на еТВ само в мрежата на ЕСКОМ/
    "Благодарствени думи", свързани със състоянието на улиците за поредна зима след водния цикъл е написал в социалните мрежи и смолянчанинът Пламен Герджиков. Публикуваме написаното от него без редакторска намеса:
     
     Благодаря на „ВиК Смолян“, че за пореден път ни излъга и ни оставя за поредна зима с разкопани и кални улици ! Благодаря, че ни оставят със затруднен достъп за бърза помощ и пожарна. Днес е 30.11.2022г (края на месеца) и до днес всички улици трябваше да са асфалтирани. Там където има асфалт е направен колкото да се отбие номера. Всичко е грозно и нескопосано направено.
    Благодаря на кмета и община Смолян, дето не е тяхна работа! Състоянието на пътищата не е техен проблем. То пътища не останаха, но за това пък паркирането е платено. Надявам се истинската благодарност да получат на предстоящите избори !
    Чудя се как цял един град може да бъде заложник на „ВиК“ и никой нищо да не може да направи по въпроса? Тези хора подиграват ли се с нас, или чакат да видят колко ще ни издържат нервите, преди да хванем тоягите ?
    Отивам да направя няколко снимки от днес и мисля да ги кача тука в албум озаглавен:
    „Смолян 2022г. един европейски град загинал в следствие на един европейски проект“
    Качвайте и Вие снимки от вашите улици. После от тях ще направя клип и ще го изпратя в Брюксел."

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини