Фатален 13-ти джакпот. Преглед на националния печат

"24 часа": Бойко разбрал, Първанов ще прави партия

"Явно президентът ще прави партия и ще се занимава с политика. Аз досега се притеснявах, защото мислех, че той като държавен глава трябва да има еднакво отношение към всички. Това, което разбирам напоследък, е че той през тези 2 г. ще работи за новия си политически проект."

Това обяви вчера в Смолян премиерът Бойко Борисов. Само така можело да се обясни защо държавният глава 4 г. мълчал и изведнъж скочил да го напада.

"О,кей, разбирам критика но да не оневинява предишните, ясен е какъв му е проектът", отсече Борисов. "Само БСП и ДПС са президентските партии и само тях ги харесва той, всички останали партии сме против тях, това е вярно", заяви още Борисов.



"Новинар": Станишев: Върви се към авторитарно управление

"Започва движение в обратна посока за създаване на авторитарно управление, което не зачита институциите и иска да концентрира властта на едно място". Това заяви в обръщение към делегатите на 48-ия конгрес на партия Български социалдемократи лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него правителството на Бойко Борисов не може да предложи решение на проблемите на хората.

След парламентарните избори в страната на власт дойде нова политическа сила, която е силно популистка и дясна, а това трябва да е урок за всички от левицата, смята бившият премиер. Според него, ако в началото е имало надежда за промяна, днес много хора започват да се питат какво става.



"Труд": Мълчаливият Ахмед Доган: ДПС излиза в почивка

Докато ДПС е в опозиция, ще работи да се обнови, коригира, да си почине и да актуализира кадровия си потенциал.

Това каза пред журналисти във Велико Търново вчера лидерът на ДПС Ахмед Доган. В момента в цялата страна текат отчетно-изборни конференции, а на 12 и 13 декември в София движението ще има конгрес.

"Ще работим ДПС да има конкретна управленска визия за всяка община. Само така една партия може да е готова да поеме отговорност и да управлява", каза Доган.

Според лидера на ДПС, който 8 години бе в управлението, проблемите пред новото правителство са изключително трудни за решаване.



"24 часа": Наркобосът Сако като Меркел - в кола за 400 бона

Бронирано "Ауди А-8", каквото ползвала германският канцлер Ангела Меркел, стана причина прокуратурата да почне проверка на доходите на сочения за нов наркобос циганин по прякор Сако.

Управлявайки колата, която струва около 400 хил. лв., Сако отправил в петък смъртни заплахи към журналиста Боби Цанков и бил задържан за 24 ч.

Инцидентът според разказа на пострадалия, който нашумя с поредица публикации за родната мафия, станал около 16 ч близо до басейна "Спартак". Бившият радиоводещ карал колата си през кв. Иван Вазов по посока Южния парк. Пред заведението "Неро" забелязал аудито с 2-ма мъже, което потеглило след него. На кръстовището Цанков завил наляво към "Спартак" и видял, че другата кола го следва.



"Труд": София избира днес своя 57-и кмет

Историята сочи за най-успешен градоначалник инж. Иван Иванов, избран през 1934 г. и управлявал 10 години, 3 месеца и 15 дни. Това го прави и най-дълго заемалия поста. Наричан е още "кметът строител".

При управлението на Иванов са ликвидирани всички финансови задължения на общината, създава се Столичната общинска банка, спасяваща бедните софиянци от заложните къщи, приема се неосъщественият заради Втората световна война градоустройствен план "Мусман", който трябвало да превърне столицата в модерен европейски град. По негово време са пуснати първата тролейбусна и първата автобусна градска линия.



"Стандарт": Фатален джакпот

България атакува за тринайсети път джакпота, който надмина три милиона лева. Врачки и ясновидци удариха рамо на мераклиите за бърза печалба. Те твърдят, че огромните пари ще паднат точно днес. Народът не жали последните си спестявания. Масово се пускат фишове по 500 лева с комбинации от тринайсет числа, казват от тото пунктовете. Заради предсказанието, че джакпотът ще бъде спечелен в Бургас, вчера морският град бе обсаден от тото маниаци от цялата страна. "Пускат, без да се замислят, фишове за по 2-3 хил. лв., но в различни пунктове, за да не прави впечатление", разказват наблюдателни бургазлии.
Вчера комшии от Гърция, Румъния и Македония чинно се редяха на опашките пред тото пунктовете в Сандански, Русе и Кюстендил, за да си опитат късмета.

"24 часа": 2,20 лева свалиха жена от самолет

За чужда неплатена сметка от 2,20 лв. за парно софиянка с двойно граждансто е свалена от самолета при опит да излети за Норвегия.

На 20 юни 2006 г. без да дадат обяснение на Стела Сьорлих граничните власти на летище София анулират току-що сложения й печат, че е напуснала страната.

След дни с помоща на адвокат жената открива, че забраната е наложена 11 г. по-рано от съдебен изпълнител по искане на "Топлофикация", а неплатената сметка за парно е натрупана 9 години, след като тя престава да е собственик на имота в Младост.

"Никой не ме уведоми за делото и наложената мярка въпреки, че имам официално регистиран адрес в София, където пребивавам два пъти в годината повреме на отпуски", разказа Сьорлих.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини