Хасковлия е сред задържаните за незаконни боеве с кучета

Хасковлия е сред задържаните за незаконни боеве с кучета и залагания в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица, съобщиха от МВР.

Арестувани са общо 20 мъже и 3 жени - на възраст между 17 и 63 години, от Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел. В близост до мястото за кучешките боеве и залагания са 38 леки автомобила и джипове.

За битките бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление, а там полицаите открили тежко ранено от боеве куче. То незабавно било транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар, но в следствие на тежките травми и наранявания малко по-късно е починало.

Задържан е основният организатор на незаконната дейност - 63-годишен мъж от Пазарджик, живеещ в село Елшица. Иззети са доказателства, сред които видеозаписи на други организирани от него боеве. Всички оказали се на мястото хора са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на престъпната дейност продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини