Лошите новини са най-четените от димитровградчани и през 2022 година

По традиция в началото на всяка нова година правим обзор на това, кои новини свързани с Димитровград, са били най-четени през отминалата година.

ТОП 3 на най-следените "Горещи теми"

Като за начало ви представяме ТОП 3 на най-следените "Горещи теми", които са създадени, за да обединяват материали по една тема, за да могат лесно да бъдат проследявани. На първо място е горещата тема за избухналата в Европа война  -  Кризата с Украйна, последвана по интерес от темата за качеството на атмосферния въздух, засягаща здравето на жителите на Димитровград и региона - Превишаване на допустимите нива на серен диоксид (SO2) в Димитровград. Следващата актуална тема е за Цената на водата в Димитровград, която се нарежда на 3-то място в класацията. През 2022 година темата, оглавявала класацията през 2021 година - Коронавирус бе детронирана на незавидната 4-та позиция.

ТОП 10 на най-четени новини в Dimitrovgrad.BGvesti.NET

За 2022 година, въпреки политическите трусове, затихващата пандемична обстановка, сериозното замърсяване на въздуха в Димитровград, читателите на димитровградския новинарски портал обърнаха най-голямо внимание на новините от криминалната хроника.

Най-четената новина за годината е свързана с човешка трагедия, причинена от злополучна катастрофа между Димитровград и село Добрич в последните дни на годината - Момиче на 15 г. и майка му са загинали в катастрофата, 5-годишно дете и мъж са с опасност за живота. Над 22 хиляди души са прочели матерала за трагичния инцидент.

Непосредствено след тази трагедия по брой прочитания се нарежда и новината за кончината на един от най-разпознваемите димитривградчани, бившият директор на торовия завод в Димитровград, Димитър Димитров - Почина Димитър Димитров, дългогодишният директор на „Неохим“

Големият интерес към черната хроника на материалите в топ 10 на четени новини продължава със статиите за Загинали и ранени при катастрофа между Димитровград и Стара Загора, Изгоря новооткрит комплекс в димитровградския квартал Изток, Откриха мъртъв 39-годишен мъж в Димитровград. Тук се вмъква и новината за избора на димитровградчанката Катя Панева за областен управител на Хасковска област - Катя Панева встъпи в длъжност като областен на Хасково с пожелание да продължи промяната, след което интереса към новините, свързани с нещастия продъжават да са в най-четените, като класацията продължава с - Пункт за технически прегледи и два автосервиза изгоряха в Димитровград, Изгоря апартамент в Димитровград, В центъра на Димитровград е открито изхвърлено в контейнер новородено?, 71-годишна катастрофира и обърна колата си в димитровградски жилищен район.

В ТОП-20 на четени новини, предпочитанията на димитровградчани вече залитат към позитивно, абсурдно, информативно и развеселяващо. Първа в класацията е новината как РИОСВ - Хасково Глобиха димитровградчанин заради папагала му. Класацията продължава с информацията за димитровградчанина Димитър Караиванов, който осигурява безплатни школи по Дигитални науки за деца на Димитровград, следвана от информацията, че вдигат цените на таксиметровите услуги в Димитровград и че конфискуват 68 литра ракия от 47-годишен мъж от общината.

В ТОП-20 попада и материалът как Кметът на Димитровград се опита да арестува шофьор на 40-тонен камион в нарушение, а водачът му избяга, след което отново се класират новини от криминалната хриника, като - Задържаха 25-годишна с кокаин в Димитровград и 30-годишна в Димитровград е хваната да шофира след употреба на наркотици.

Информация и за една от емблемите на града е била сред любопитните за читателите новини - Кога ще работят Неделен и Автомобилен пазар в Димитровград по време на празниците, следвана от Пожар бушува край Димитровград и материал за една от актуалните теми за края на миналата година - Как да кандидатстваме по новата програма за "саниране"

ТОП 10 на най-коментираните

ТOП 10 за статии, събрали най-много коментари в сайта, което изключва кометарите в социалните мрежи, се различава от класацията за най-четени новини. Най-коментираната през 2022 година статия е Задържаха 25-годишна с кокаин в Димитровград, която също е от криминалната хроника, но останалите места се споделят главно от статии по 2 теми, които са за качеството на въздуха и за питейната вода в града.

Най-коментираните по темата за качеството на въздуха статии са:

Последно - ТЕЦ "Марица 3" остава затворен, министърът спомена за заплахи и ултиматуми към шефа на РИОСВ - Хасково?

Отново са регистрирани много високи нива на SO₂ в Димитровград, ТЕЦ-а пуши и от сградите

Опасно високи стойности на SO2 във въздуха на Димитровград

Ще вземат ли отношение общинските съветници по исканата от граждани оставка на зам.-председателя на ОбС?

Статиите с най-много коментари по темата с ВиК - Димитровград са:

Отсрочка: няма да спрат тока на ВиК - Димитровград в понеделник, другата седмица ще имаме вода, но до кога?

Димитровградчани НЕ подкрепиха протеста за цената на водата - обрат в позицията им

Димитровградчани на протест срещу двойното поскъпване на водата

От 1-ви април цената на водата в община Димитровград се увеличава почти двойно

Между новините за въздуха и водата се вмъква още една от крими хрониката - Шофьор 2 пъти в рамките на 5 дни бяга от полицията.

Това е обзорът за 2022г., надяваме се през новата 2023г. да има по-малко причини, поради които да пишем негативни новини и да има повече такива, които да ви карат да се усмихвате и четете. Нека бъдем здрави и щастливи през новата 2023 година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини