Мъж хладнокръвно простреля жена и уби дете на улицата в Ямбол

Жена и дете бяха простреляни в ж. к. "Хале" в Ямбол около 18:00 часа днес. 


Малко по-късно извършителят на тежкото криминално престъпление бе установен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

От информацията, известна до момента, в Ямбол от лек автомобил "Лада" човек е започнал да стреля. При стрелбата са ранени майка и дете, детето е починало. Стрелецът е избягал от мястото на инцидента. Той е засечен в село Козаревец, на 20 км от Ямбол. Там мъжът застрелва чичо си. 

Благодарение на бързите полицейски действия, стрелецът е установен. По време на полицейското преследване той е катастрофирал. Мъжът е бил в тежко състояние, откаран е в болница, където по-късно е починал.


"При такива ситуации е много важно да се мобилизира ресурсът на министерството, за да може максимално бързо да бъдат задържани извършителите", каза министър Цветанов.

Още подробности

По първоначални данни става дума за 53-годишния Теньо Пенков., който днес следобед влязъл в конфликт с вуйчо си в село Козарево и го прострелял. След това тръгнал с автомобила си за Ямбол. Минавайки покрай бл.13 в кв. "Хале", стрелял по майка с дете. След това побягнал с колата отново към село Козарево.

Пострадалите

В момента пострадалите при тежкия криминален инцидент в Ямбол са настанени в МБАЛ – Ямбол, съобщиха от Националния медицински координационен център. От НМКЦ уточниха, че сигналът е подаден в 17,45 часа.

При стрелбата в кв. "Хале" в Ямбол момиченце на година и осем месеца, простреляно в гърдите, е починало на място. Майката на детето, на 38 години, е простреляна в лявото бедро. 

В болница е и друг прострелян от Теньо Петков мъж, който е на 71 години. Той е с огнестрелна рана в дясното бедро. Това е вуйчото на стрелеца.

Информация за убиеца


Теньо Пенков - мъжът, който уби дете, простреля майка му в Ямбол тази вечер и стреля по вуйчо си в село Козарево, е член на Петдесятната църква и е познат като ревностен християнин, изключително добър и кротък човек, информиракметът на село Козарево Димитър Нанев.

Убиецът е живеел в един и същи блок с пострадалото семейство. Според кмета на Ямбол Георги Славов почерненото семейство и убиецът са се познавали много добре, тъй като живеят в един и същи вход на квартал "Хале" в Ямбол. Там убиецът Теньо Пенков живеел от дълги години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини