Людмила Филипова е най-четеният бг автор в Регионалната библиотека

Людмила Филипова е най-предпочитаният български автор за 2022 година от читателите в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Романът й „Където се ражда слънцето“ е втората най-търсена книга от заемната за възрастни.

Бестселърът „Пасиансът на архангелите“ на Мария Лалева държи за миналата година първо място по читателски интерес. Авторката се нарежда на 4-то място в класацията за най-предпочитани писатели.

Георги Господинов, който беше най-четеният автор през 2021 година, сега е на второ място, а романът му от 2020 г.“Времеубежище“ продължава да е в топ 10 на четените книги-на седмо място за 2022 година.

Третата част от сагата "Задругата"- "Сказанието"на Добри Божилов е на трето място при книгите, авторът е също на трето.

Иво Сиромахов, Венета Райкова, Здравка Евтимова,Георги Бърдаров, Стоян Цветкашки и Камелия Кучер заемат местата при българските автори от пето до десето. „Триумфът на кучките“ на Венета Райкова е също в топ 10 на най-четените книги в хасковската регионална библиотека. Тя е на осма позиция, а „Певицата взима властта“ на Иво Сиромахов е място след нея по читателски интерес. Сред най-четените заглавия са още: "Стопанката на Господ"-на четвърта позиция, „Глина“ на Виктория Бешлийска-на пето място, на шесто е романът „Рано или късно“ на Нидал Алгафари, „Прозренията на Раковски“ от Бойко Беленски е на десето.

Сред чуждата художествена литература са „Хрониките на Клифтън от Джефри Арчър, а най-четеният автор е майсторката на любовни романи Даниел Стийл.

Най-предпочитаното заглавие в детския отдел на Регионалната библиотека е „Похитителят на мълнии“ на автора Рик Риърдън. В топ 10 намират място и две заглавия на български автори: „Мили, Бате!...Писма на един дакел“ от Станка Пенчева и вечният „Бай Ганьо“ На Алеко Константинов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини