Шампион на фалшиви сигнали към тел.112 разследват в крумовградско село

Проверка за подавани неверни сигнали е започната в РУ-Крумовград. 47-годишен жител на крумовградско село се оказал автор на 7 съобщения на единния европейски номер 112 със заблуждаващи повиквания за нанесен му побой, за кражби,  за разпространение на акцизни стоки без бандерол и на наркотици. При извършени проверки от полицейски служители се оказало, че умишлено са били подавани съобщения за несъществуващи инциденти и престъпления. Образувана е проверка по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс, която се извършва от група „Криминална полиция“ в управлението.

Четири проверки за незаконен добив на дървесина са започнати в РУ-Крумовград. При обход на горски служители било установено, че без редовно писмено позволително са били добивани дървета от бял бор в землището на село Пашинци. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случаите.

Досъдебно производство за съставен неистински официален документ е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. По първоначални данни е било издадено фалшиво удостоверение за придобита професионална квалификация с цел да бъде използвано. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество е започната в РУ-Кирково, след като около 10 часа вчера в землището на село Пресека неизвестно лице хвърлило стъклен буркан и счупил стъкло на лек автомобил „Фолксваген“. Група „Криминална полиция“ извършва проверката и издирва извършителя на деянието.

Нерегистриран автомобил е бил засечен от полицейски служители на РУ-Кърджали. 47-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ и при проверка на КПП „Чилик“ било установено, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини