Да спасим Велко Кънев!

Животът на големия актьор Велко Кънев е в опасност.

След като преди две години великият актьор претърпя операция в чужбина, туморните образувания в гърлото му отново са се активизирали.

В момента Велко е в Германия, но за да се продължи лечението му се нуждае от помощ за набиране на средства. За направената интервенция преди две години, парите се събрали от Съюза на българските артисти, днес те, както и цялото семейство на Велко Кънев, отправят апел: Да върнем здравето на Велко!

За лечението са нужни минимум 25 000 евро, като сумата може да достигне до 42 000.

Открита е банкова сметка (на името на съпругата му), на която можете да изпратите пари за възстановяването му:

Дора Христова Кънева
IBAN: BG47UNCR70001519192466
BIC: UNCRBGSF
валута BGN
клон 223

За пръв път заболяването на Велко се проявило преди четири години, пише в. „Галерия”. Лекарите се втурнали да спасяват артиста и го накарали да откаже дългогодишния си порок – цигарите. Претърпява операция, но продължава да губи гласа си, неговото най-силно оръжие на сцената. Заминава за Германия, където го оперират отново и състоянието му се стабилизира.

До миналата година, Кънев се чувства добре. Тогава обаче, за да отбележи шестия си юбилей, решава да направи спектакъл, изискващ огромно натоварване на гласните струни. С микрофон на сцената, Велко изрича своите „12 разгневени монолога” – подборка от драматични, тъжни и смешни разкази от постановки, които играл през цялата си, 30-годишна кариера.

Днес Велко се нуждае от помощта на всички!

Министърът на културата Вежди Рашидов вече откликна на апела на Съюза на артистите в България и на семейството на Велко Кънев, които потърсиха от Министерството на културата помощ за лечението на големия актьор. Той отправи призив към всички театри в страната да посветят по едно свое представление на благородната кауза и да отчислят част от приходите от билети за лечението на Велко Кънев в Германия.

"Убеден съм, че част от нашата мисия е да помагаме на изявените творци, когато те се намират в трудно положение. Вярвам, че цялата театрална гилдия ще откликне на предложението ми и актьорите ще играят, за да подкрепят финансово провеждането на скъпоструващата терапия на Велко – един блестящ талант, с когото може да се гордее всяка нация", заяви министър Рашидов. Той е убеден, че в такива трудни моменти творците трябва да се сплотяват. Затова очаква да стане традиция творческите гилдии да показват чувствителност винаги, когато изявени хора на духа се нуждаят от помощ. 

"Подкрепата, оказана чрез изкуството, е част от моралния дълг на всеки от нас", допълни Вежди Рашидов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини