Коледните усмивки на Хасково донесоха награди на най-ентусиазираните фотографи

    Коледната феерия от светлина и усмивки, запечатани на снимки, донесе награди на участниците в конкурса „Хасково-светла коледна приказка“. В него се включиха 25 автори с 61 снимки.

    На официална церемония днес организаторите от община Хасково раздадоха наградите.

    Кметът на града Станислав Дечев поздрави участниците за ентусиазма, който са вложили в кадрите. Той отбеляза, че се е изпълнила идеята, заложена в конкурса-да има стимул за гражданите заедно с местната администрация да се включат в празничното разкрасяване на Хасково.

    Две са наградените снимки, които са събрали най-много харесвания в социалните мрежи- „Коледната елха на 8 Б клас от ПГДС "Цар Иван Асен II" и "Коледни светлини" на 13-годишния Шукри Юсуф, който е ученик в СУ “Васил Левски“.

    Тричленно жури в състав: Славян Костов, Калина Петрова и Павел Данев избра най-добрите снимки в различните категории.

    В някои от фотосите си личи екипната работа, която си заслужава да бъде поощрена, посочи председателят на журито Славян Костов. Студентът по право в СУ и фоторепортер Павел Данев отбеляза, че снимките не са само спомени, те разказват истории, които винаги оставят следи в сърцата на хората.

    Наградата за фотос, който показва най-красива украса на коледно дърво, беше присъдена на Арменуи Печоян. Той е със заглавие "28 години с любов създавана коледна приказка" . Журито даде наградата за най-красива украса на градина или двор, запечатана на снимка, на Берен Мюмюн. Беше дадена и награда за най-красива украса на фасада, фирмен офис или обществена сграда. За най-емоционална коледна снимка беше определена тази на Тиана Заркова. Ученичката от Математическата гимназия в Хасково Ева-Мария Кирилова получи награда за фотоса с настроение, на който тя е снимала своя домашен любимец -кучето Барета. „Наградата на Дядо Коледа“ отиде при Ралица Димитрова.

    Николай Попниколаев спечели Голямата награда на журито с три коледни портрета, на които са неговата приятелка Василия и племеничката му. Авторът е в 11 клас в Природо-математическата гимназия и е бил част от една от популярните фотографски школи в Хасково.

    Кметът Станислав Дечев също направи своя избор за фотос. Той отличи снимката на Кирил Пенев на новия парк над ДНА, направена с дрон по време на празнината новогодишна заря. Тъй като авторът не успа да присъства на церемонията, кметът обяви, че го чака в кабинета си в някои от следващите дни, за да му връчи лично наградата.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини