Активни ученици от "Славейков" заинтригуваха таен агент от САЩ


При откриването на Месеца на Америка в Кърджали представителите на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" се откроиха като заинтересовани, любознателни и самоуверени млади хора. 
Група гимназисти се отзоваха на поканата на Валентина Иванова - председател на дружество "Приятели на САЩ" и участваха в официалното откриване на Месеца, както и в представянето на историята и дейността на Тайните служби от страна на специалните гости Кристофър Макинтайър и Виктор Керемидчиев. Информацията, която "тайните агенти" изнесоха пред младежите, бе изключително интересна за тях, предизвика много въпроси, които те зададоха в края на срещата и дори малко затрудниха гостите в отговорите. Познанията за работата на Сикрет Сървиз и перфектният английски на славейковци получиха признанието на Макинтайър. 
Дълго след приключване на лекцията момичетата и момчетата разговаряха непринудено с гостите, получиха от тях сувенири, посветени на 120-годишнината от започването на дипломатически отношения между България и САЩ и ги поканиха да посетят СУ "Петко Рачов Славейков" в удобно за тях време. Макинтайър и Керемидчиев обещаха в началото на следващата учебна година да осъществят тази визита като променят презентацията си според въпросите на славейковци и включат и желаната от тях информация. Гостите се зарадваха, когато разбраха, че преди две години пак в рамките на Месеца на Америка в Кърджали лично посланик Н. Пр. Херо Мустафа е посетила училището за шампиони и се е срещнала с най-изявените ученици и учители. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини