Блъснаха дете,слизащо от ученически автобус в Момчилград

 63-годишна пътничка в лек автомобил „Шевролет“ пострадала при пътно произшествие на 12 февруари малко преди 15 часа в Кърджали. 43-годишният водач на шевролета се ударил в намаляващ пред него скоростта автомобил и вследствие на удара пътничката получила луксация на раменната става. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил автомобилите и спрял притока на газ в единия от тях.  Около 16,30 часа на 9 февруари в Момчилград 25-годишен водач на „Фолксваген“ при преминаване покрай спрял ученически автобус блъснал 11-годишен. Детето е с охлузвания. Водачът на лекия автомобил не уведомил контролните органи. Съставен е акт и констативен протокол за пътнотранспортно произшествие. На 10 февруари около 8,30 часа по пътя от село Комунига към Асеновград 34-годишен загубил контрол над управлението на лек автомобил „Тойота“ и ударил спрял на пътното платно „Фолксваген“. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Неправоспособен водач е бил установен от служители на РУ-Крумовград. На 12 февруари около 2,30 часа в село Вранско бил проверен 28-годишен, който управлявал лек автомобил „Ауди“. При направена справка станало ясно, че водачът е лишен от правоуправление от края на 2022 г. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство и разследващ полицай продължава работата по случая.

Водач с нерегистриран автомобил е бил установен то полицейски служители от РУ-Кърджали. 42-годишна се придвижвала с „Фолксваген“ и при направена справка станало ясно, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

  Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини