Азис обявил 1 млн. лева доход. Преглед на националния печат

„24 часа": Най-честен е Азис: обявил 1 млн. доход!
Васил Боянов, прочут като Азис, е една от малкото звезди, обявили доход за миналата година над 1 милион лева. Вчера от приходната агенция заявиха, че проверяват парите, колите и имотите на звезди от естрадата, рока и попа. Освен това цивилни данъчни тръгват по кръчмите, за да следят дали изпълнителите прибират хонорари в плик и в пазви.
Искам да харча без страх това, което съм спечелил с талант и труд, обяви Азис в интервю за "24 часа".

„Труд": Хората ни в НАТО оставени без заплати
Вече втори месец близо 70 българи, работещи в делегацията ни в НАТО в Брюксел, във военното командване в Монс и в постоянното ни представителство в ЕС не получават командировъчните си поради съкращения в бюджета на военното министерство, предаде кореспондентът ни в Брюксел Веселин Желев. Тъй като това са парите, с които живеят в Белгия, те са задлъжнели с няколко хиляди евро.
Част от хората не могат да плащат заеми, наеми и други задължения. На някои са били блокирани банковите сметки. Други имат неприятности с хазяите.

„Труд": Амнистия за "приятелски заеми" 10 години назад
Само част от т. нар. "приятелски заеми" ще се декларират, реши на извънредно заседание вчера парламентарната бюджетната комисия. Депутатите от ГЕРБ "заровиха томахавките", след като преди седмица се разцепиха и бламираха проекта на Министерския съвет.
В годишната данъчна декларация за 2009 г. лицата ще вписват получени и раздадени стари заеми за предходните 10 години, ако остататъците по тях надхвърлят 40 000 лв. А за изминалата данъчна година ще се декларират единствено суми над 20 000 лв.
Текстът е доста по-различен от правителствения проект, подкрепен от данъчните. Той предвиждаше на светло да излязат всички заеми над 5000 лв., без значение кога са взети. Целта бе да се спре практиката произходът на доходите да се доказва чрез фиктивни суми от приятели и роднини.

„Стандарт": Румен държан на метри от дома
Още чувам дрънкането на колата от бабуните по виадуктите на магистрала "Хемус". Не мога да сбъркам, минавал съм хиляди пъти през тях. Това е разказал 22-годишният Румен Гунински пред полицаите. Похитителите пуснаха завчера през нощта студента. Преди да излязат на магистралата, бандитите карали по много стръмен черен път, спомнил си още Румен. Той най-вероятно е държан в планинска барака край родния му град Правец, обясниха за "Стандарт" разследващи.
Това означава, че 41 дни студентът е бил на един хвърлей от родния си дом. Почеркът на бандата съвпада с този при отвличането на Ангел Бончев, допълниха криминалистите.
Гунински е държан в помещение 2 на 2 метра. Той бил с вързани очи, тампони в ушите и тиксо на китките.

„Стандарт": Паси пръснал 650 бона за Михаля
Външно министерство броило 659 000 лева за стратегия, която никой не използвал. Позлатяването на чужда консултантска фирма станало в края на 2004 г., научи "Стандарт". Тогава, по времето на дипломат номер 1 Соломон Паси, Външно си поръчало скъпоструваща стратегия за управление на имотите зад граница. Договорът с "Прайс Уотърхаус Купърс България" ЕООД за 659 000 лв. е подписан от бившия главен секретар на МВнР Яшарали Ахмед през декември 2004 г., а последната вноска е направена през юни 2005 г. Експертите на световноизвестната компания подготвили подробен анализ как да се стопанисват и управляват адекватно дипломатическите ни имоти зад граница. Никой в София обаче не взел предвид заключенията на "Прайс Уотърхаус Купърс България" ЕООД. Изготвената стратегия така и никога не влязла в употреба.
Сегашният екип на Външно се е заел да оправи проблемите в 220-те ни имота в 110 страни по света, стана ясно от думите на външния министър Румяна Желева и на шефа на кабинета й Димитър Кюмюрджиев вчера. Хаос е най-точната дума за управлението на имотите ни зад граница, каза Кюмюрджиев. За част от терените и сградите има застрахователни и имуществени претенции. В Хага местните власти препоръчват затваряне на мисията ни, а в Лондон мазилката пада и трябва ремонт.

„Монитор": Владиците пожалиха Коледа
Владиците от Светия синод решиха да оставят Коледа да се празнува на 25 декември и тази година, съобщиха от Синодалната палата.
Това обаче може да е за последно, ако на 20 декември архиереите решат да бъде върнат старият църковен календар. Според него Рождество Христово се пада на 6 януари, обясни за "Монитор" главният секретар на Светия синод епископ Наум.

„Монитор": Посолството ни във Вашингтон пропада
Българското посолство във Вашингтон пропада заради конструктивен дефект. Сградите на мисиите в Хага и Лондон също се рушат, а в Солун и Истанбул има проблем с юридическия им статут. Това съобщи вчера Димитър Кюмюрджиев, началник на кабинета на външния министър Румяна Желева. Най-точната дума за управлението на българските имоти зад граница е „хаос", коментира ситуацията Кюмюрджиев.
Сградата във Вашингтон ще бъде санирана и мисията временно ще трябва да бъде пренесена на друго място. Местните власти в Хага са издали предписание за затваряне на дипломатическото здание, а в Лондон пък искат да се оправи мазилката на посолството ни, която пада.

„Монитор": Три нощи разигравали Гунински с откупа
Три нощи бащата на отвлечения студент Румен Гунински е бил разиграван от похитителите, преди да им предаде откупа, научи "Монитор" от източници сред разследващите.
Момчето беше изхвърлено от похитителите на безлюден път край гр. Елин Пелин в неделя вечерта. Въпреки исканите 500 000 евро за свободата на 22-годишния младеж похитителите склонили на сума от около 350 000 евро.
Както и при предишните отвличания, бандитите пращали на различни места бащата, на които да остави парите. Впоследствие обаче му се обаждали да му кажат да се прибира, защото имали подозрения, че с него има полицейска опашка. В крайна сметка предаването на откупа е станало в столичен квартал. Условието било Гунински да е сам. Този път похитителите не са се съгласили той да има охрана, с каквато Киров-син беше при предаването на откупа за баща си.

„Дума": ГЕРБ сече БАН
От оскъдния бюджет на БАН за 2010 г. мнозинството в бюджетната комисия на парламента отряза вчера още 10 млн. лв. и академията ще получи само 74 млн. лв. идната година. Това стана по предложение на депутатката от ГЕРБ Десислава Танева, която не стана земеделски министър поради тясната си обвързаност с бизнес среди. Отрязаните 10 млн. лв. се пренасочват за фонд "Земеделие".
Скандалното посичане на БАН стана три часа след като бе огласен докладът на международния одит на академията, който в течение на година извършиха 40 експерти от 16 страни. Одитът даде висока оценка на БАН като институция от гледна точка на международните критерии, много от звената й са конкурентоспособни на световно ниво по качество, значимост и перспективи.

„Сега": Личните заеми за 10 г. назад вече ще се декларират в НАП
Всички заеми над 10 000 лв., които не са взети от банка, а от фирма или частно лице, трябва да се обявяват в годишната данъчна декларация, която се подава всяка година между януари и април. Освен тези заеми в нея ще трябва да се вписват и старите, но непогасени кредити на обща стойност над 40 000 лв., които са получени или раздадени през последните 10 години.
Това е засега последното решение на депутатите по въпроса, след като вчера бюджетната комисия в парламента одобри на второ четене промените в закона за държавния бюджет за 2010 г.

„Дневник": Заемите от приятели все пак ще се декларират
От 2010 г. заемите от роднини и приятели, както и от небанкови институции ще се декларират, ако надвишават 10 000 лв. общо за календарната година. В годишната данъчна декларация ще се описват и невърнатите суми за последните 10 години, ако стойността им надвишава 40 хил. лв., реши в понеделник парламентарната бюджетна комисия. Същите финансови граници важат и за заемодателите, които трябва да описват в данъчните си декларации всички предоставени суми над 10 000 лв. за последната година или над 40 000 лв. за последните десет.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини