Двама 13-годишни са инсценирали собственото си отвличане

Двама 13-годишни тийнейджъри от Варна са инсценирали собственото си отвличане.

Това съобщи на пресконференция днес комисар Димитър Димитров, директор на Областната дирекция на МВР – Варна, предаде радио Фокус-Варна.

На 30 ноември майка на 13-годишен тийнейджър се прибира в 17.15 часа в семейното жилище и намира на плота в кухнята си бележка, забита с нож. На бележката пишело „Държим сина ви!”. Жената веднага потърсила помощ от полицията.

"Такова послание означаваше за нас, че става въпрос за отвличане”, коментира комисар Димитров. Нещата обаче бързо придобили обрат. Оказало се, че седмокласниците Кристиян и Стоян от 7 а клас рано през деня казали на учителите си, че са болни и се прибират вкъщи.

Те обаче имали други планове, а именно да избягат от родните си домове, като инсценират отвличането си. Бележката, която била открита е била оставена в дома на 13-годишния Кристиян, а експертизата показала, че е написана от Стоян. Полицаите установили още, че мобилните телефони на децата са оставени в домовете им. В издирването на децата се включили 350 полицая, които от 17.30 до 20.30 часа, започнали масови проверки в интернет клубовете, магазините, в приятелите им, роднини и живущи в жилищните кооперации на децата.

Развръзката на драмата за семействата на децата дошла към 20.30 часа, когато тийнейджърите се прибрали в къщи. Децата обяснили, че имали проблеми в семейството си и затова са прибягнали към това. Планът им бил да избягат в през Русе в Румъния – пеш. По-рано през деня те разхвърлили багажа си на Аксаковска панорама и се запътили към гората край село Климентиново. Там те вечеряли със салам, който са си взели за пътешествието, като преди това запалили огън, за да си го претоплят. След като се навечеряли осъзнали, че няма нужда да имигрират в Румъния и се прибрали.

Комисар Димитър Димитров добави, че полицията е била на път да сложи постове на входа на Варна, но за щастие нещата са се оправили. „Няма нужда да ви казвам, какво беше състоянието на родителите, а освен това и колко пари на данъкоплатеца бяха изхарчени за тази операция”, каза още Димитров.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини