Ромска банда изнудва генерал за 250 000 евро. Преглед на националния печат

"Дневник": Борисов направи посещение на добра воля при Първанов
Премиерът Бойко Борисов изненадващо се присъедини към обявената предварително среща на президента Георги Първанов и председателя на парламента Цецка Цачева. Разговорът беше поискан от Цачева, след като държавният глава каза, че е готов да наложи вето на текста от данъчните закони за премахване на облекчения върху ипотечните кредити на младите семейства. Бяха минали 45 минути от началото на срещата, когато на "Дондуков" 2 се появи премиерът. По-късно от прессекретариата на Първанов разясниха, че шефката на Народното събрание казала, че Борисов има готовност да се включи, а президентът приел.

"24 часа": Бъдете европейци, свалете двойно GSM-а
Намалете цените, България не може да е държавата с най-високи тарифи на джиесема, призова Бойко Борисов операторите вчера.
Премиерът успокоил шефовете на "М-Тел" Андреас Майерхофер, на "Виваком" Бернар Москени и на "Глобул" Харис Коцибос , че правителството не желае да се меси в свободния пазар, но намаляването е изключително важно за обикновените хора. Средната цена на едро в ЕС е 12 ст. на минута, а у нас е 21 ст. Това означава разговорите да поевтинеят двойно. В момента операторите свалят цените по график, който предвижда това да стане в края на 2011 г.

"Труд": Ромска банда изнудва генерал за 250 000 евро
Бившият шеф на Гражданска защита ген. Никола Николов е бил изнудван от ромска банда за 250 000 евро. Той платил 150 000 под заплахата, че в медиите ще се появят за него компромати. После решил да се оплаче в МВР. Четирима изнудвачи били арестувани. Те рекетирали генерала със заканата, че ромски предприемачи ще кажат как са му плащали, за да им дава обществени поръчки след бедствия и аварии.

"24 часа": Голям шеф, пенсионер, дава 150 000 да спре компромат
Вуйчото на фолк певеца Азис Христо Върбанов-Папата беше арестуван за рекет на бившия шеф на Гражданска защита Никола Николов.
Изнудвали генерала от резерва за 250 000 евро. Парите били искани, за да не стигнат до медиите документи, които го уличавали в длъжностно престъпление, докато работел като държавен служител.
Заедно с ромския бос зад решетките са вкарани още 3-ма души. Столични полицаи арестували бандата рекетьори в кафене до хотел "Плиска" в понеделник, съобщи СДВР. Въпреки че събрал и платил само за седмица 150 хил. евро, Николов твърдял пред полицаите, че няма представа, за какви незаконни действия, извършени от него, го притиска Папата. Срещите между изнудвачите и Николов започнали в началото на ноември. Запознати твърдят, че на една от тях като гарант от страна на Папата, че всичко ще мине добре, присъствал лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.

"Новинар": Полицията е арестувала Цветелин Кънчев
Лидерът на партия "Евророма" е бил арестуван, съобщи БТА, като се позова на свои източници от полицията. Той бил задържан около 19 ч. тази вечер, а поводът е огласеният по-рано през деня опит за изнудване на бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов. По случая бяха арестувани четирима мъже от ромски произход, които искали от Николов 250 хил. евро, за да не разкрият компрометираща го информация.

"Стандарт": Похитители във facebook
Похитителите на Румен Гунински са пращали посланията си през Фейсбук. Това разкриха пред "Стандарт" запознати с разследването. Бандитите са прибегнали към интернет, защото са се опасявали, че телефоните им ще бъдат засечени и подслушвани. Те са се включвали в групата "Румен Гунински - Ние сме с теб". Съобщенията на бандитите са отправяни към приятелката на отвлечения студент - Вихра Панчева.
Те се появяват в дните, когато са плащани трите вноски от откупа в размер на 300 000 евро, твърдят запознати. Ченге от спецслужбите, което наскоро е уволнено, е замесено в отвличанията през последните години. Полицаят е избирал жертвите и е насочвал бригадата за похищения. На мушката попадали мастити бизнесмени, които биха платили откуп за близките си.

"Стандарт": Мафията изнудва Бербо за 1 млн.
Димитър Бербатов е изнудван за 1 млн. лева от българската мафия, гръмнаха едновременно няколко английски издания. Грозният слух има корен в България. Той се появи първо в сайта Afera.bg на 26 ноември, а на следващия ден и в Blitz.bg. И в двата случая е цитиран анонимен текст на английски. Сега клюката захапаха "Сън", "Дейли Мейл" и "Мирър".
Според информацията деветката на Манчестър Ю е бил заплашен, че ако не плати, ще отвлекат приятелката му Елена и дъщеричката им Деа. Именно това била причината Бербо да прибере семейството си в Англия със самолета на Манчестър след мачовете на националите с Шахтьор (Д) и Малта.

"Дневник": Амигоса получи 5 години затвор за пране на 99 млн. лв.
С присъда от пет години затвор и глоба от 25 хил. лв. за Петър Петров-Амигоса на първа инстанция завърши най-големият процес за пране на пари в България. Амигоса беше осъден за изпирането на 99 млн. лв. от контрабанда на цигари, ръководена от покойния Иван Тодоров-Доктора. Заедно с Петров за виновна беше призната и Цвета Манавска, която от години е в чужбина и се предполага, че е в ЮАР, но нейната присъда е три години условно и 10 хил. лв. глоба. От решението на съда стана ясно, че Доктора, който приживе беше подсъдим по делото, също е признат за активен участник в престъпния сговор. Другите двама подсъдими - братята Дойчин и Димитър Мирянови, бяха оправдани. Амигоса остава на свобода срещу вече платената гаранция от 20 хил. лв.

"Стандарт": Малина с S класа, Преслава с бричка
Фуриите в попфолка карат трошки. Огромните джипове и спортните зверове, с които шпорят по улиците, всъщност са на "приятели". Това показват проверките на данъчните, които се заровиха в доходите на певци от всякакви жанрове.
Черно на бяло те са посочили, че карат от 10 до 14-годишни автомобили. Единствено Малина на свое име има луксозен автомобил Мерцедес S класа, сочат данните на КАТ, които са предадени на Националната агенция за приходи. Преслава, една от най-известните фолк изпълнителки в България, кара по документи 11-годишен фолксваген. Данъчните започнаха масирана акция за проверка на доходите и платените данъци от най-известните изпълнители.

"Труд": Почина шефът на военноисторическия музей Петко Йотов
Директорът на Националния военноисторически музей полковник о.р. д-р Петко Йотов е починал вчера следобед.
Той е преживял наскоро тежка операция и е бил подложен на химиотерапия.
Вчера неговото състояние се с влошило и е бил приет в реанимацията на ВМА, където е починал.

"24 часа": БСП купи на Желева глобус да й светне къде е Грузия
Светещ глобус купи БСП за външния министър Румяна Желева. Подаръкът за бъдещия еврокомисар е, за да онагледява посещенията си в различни страни, като например тези в Близкия изток - Грузия и Египет, обясни международният секретар на левите Деница Златева. Желева "премести" там двете държави на пресконференция в понеделник.
Като съберат пари, червените щели да й подарят и джипиес, стига Бойко Борисов да не ги изпревари.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини