Разбиха контрабанден канал за цигари

Снимка: Пресцентър МВР

Служители на МВР, съвместно с митническите мобилни групи на Агенция "Митници", разбиха контрабанден канал за цигари, съобщиха от двете ведомства, цитирани от БТА.

Предотвратената щета за бюджета от невнасяне на дължимия акциз е на стойност 650 хиляди лева, стойността на задържаните цигари надминава 1 млн. лв. 225 000 кутии цигари са открити в четвъртък в столичния кв. "Слатина".

Сред задържаните цигари са "Марлборо" с руски акцизен бандерол, LM, "Виктори Слимс" - черно и бяло и "Престиж" - без акцизен бандерол, както и от китайската - "Chunghwa".

Цигарите са открити в складова база, наета от криминално проявен, както и в товарен автомобил марка "Волво", паркиран в базата. 62 000 кутии от акцизната стока били складирани в помещение.

Останалите 163 500 кутии са открити в товарния автомобил, като цигарите са били укрити по метода "тапа" между изолационни строителни материали.

По първоначална информация, цигарите са били предназначени за пласиране на вътрешния пазар. На място са задържани трима мъже - Б. С. на 31 години, П. Г. на 32 години и П. Х. на 38 години, които са без криминални прояви. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини