Партиите си крадат членове на секционни комисии в Кърджалийско, инфарктна ситуация преди вота

Партиите си крадат членове на секционни комисии в Кърджалийско, като поставят Районната избирателна комисия в инфарктна ситуация преди вота. Поведението на местните партийни централи е некоректно и нетолератно. Налагат се непрекъснати актуализации на съставите на секционните избирателни комисии. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на Районната избирателна комисия Павел Гатев.

  Срив се получава на 30 март. Партии изтеглят масово членове от СИК. Налага се спешно заседание на РИК за актуализация на членския състав на СИК. Заменки правят почти всички парламентарно представени партии. Те настояват за актуализация на съставите на СИК в общините Кърджали; Джебел; Момчилград; Крумовград и Кирково.

 Кризата се разраства вчера. По малките формации настояват за заменки в почти всички общини на областта с изключение на Кърджали.

  Нормалното протичане на изборите в Девети кърджалийски многомандатен район е поставено на карта. При актуализацията на съставите на СИК на мястото на обучени хора, влизат нови членове без никаква квалификация. Само за община Кърджали държавата е платила обучението на над 400 члена на секционни избирателни комисии.

  Днес секционните избирателни комисии трябва да получат материалите за вота. Снощи работихме до късно.Всички секционни избирателни комисии са попълнени,подчерта днес Павел Гатев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини