Ледена епоха до Коледа. Преглед на националния печат

„Стандарт": Ледена епоха до Коледа

Живеем в ледена епоха до Коледа. Преспите сковаха половин България през уикенда. Докато на запад пътищата станаха пързалки, на изток потънаха под вода. Столичани се бореха с кишата, а Варна и Бургас станаха кални блата. Придошла река затвори пътя между двата морски града. Смолян пък бе на косъм от потоп. В Добрич замръзнало дърво падна върху мъж и го прати в кома. Лавини дебнат в планините, предупредиха спасители. Десетки селища останаха на тъмно заради стихиите.
Днес температурите ще паднат до минус 13 и цялата държава ще е в леден капан. Не тръгвайте на път, ако не е крайно наложително, призова КАТ.

„Новинар": Сидеров: Част от "Наглите" са работили за РЗС на вота

В групата на "Наглите", които бяха арестувани от МВР заради съмнения, че са организирали и осъществявали отвличания, има хора, които са работили за кампанията на РЗС на последните парламентарни избори. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "На четири очи" по Нова телевизия. Според него, един от тях с прякор Хамстера е събирал гласове за партията на Яне Янев. "Хамстера е много близък на един много нашумял напоследък гражданин", заяви Сидеров без да уточнява имена. Той е категоричен, че трябва да се провери и с кого са били последните разговори на Хамстера, преди да бъде арестуван.

Дума": БСП: Управлението е авторитарно и популистко

Стилът на управление на ГЕРБ се характеризира с авторитарност, но и с популизъм и обществено противопоставяне. Този извод направи вчера членът на Изпълнителното бюро на партията Янаки Стоилов пред Националния съвет на социалистите. На него левицата прие оценка на управлението досега. Според Стоилов именно популизмът и противопоставянето са причината много наблюдатели да определят политическата обстановка в страната като напрегната.
Управлението на ГЕРБ се разкъсва от противоположни мотиви и интереси, анализира Стоилов. Според него от едната страна са опитите на ГЕРБ и на Бойко Борисов да отговорят на обществените очаквания и дори бързо да променят непопулярни решения. От другата страна са интересите на влиятелни икономически групи, тясно свързани с управляващите, подчерта Стоилов.

„Стандарт": Търсят и осмия тартор на Наглите

МВР все повече затяга примката около бандата на Наглите. Полицаи и прокурори издирват и последния от общо 8-те тартори на групата за отвличания, научи "Стандарт". Останалите от тях вече са в ареста. За тартори на бандата се сочат Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Тони Хамстера, Киро Монтански, Вальо-Бореца и Данаил Димитров-Релето.
През почивните дни пък Румен Гунински се върна в къщата на ужасите, в която стоя като пленник 45 дни. Полицаи заведоха момчето до сградата на Наглите край Богров за разпознаване. По пътя натам Гунински се разтреперил в колата, тъй като си спомнил как вече минавал по този път, но придружаван от бандитите. Вече без превръзка на очите той влязъл в стаята и седнал на стола, научи "Стандарт".

„24 Часа": Шеф на РПУ разбивал банки

Бившият шеф на РПУ в Бяла Слатина Тони Костадинов е задържан за участие в банда за разбиване на сейфове в банки и фирми, заловена в Пловдив. Полицаят бе уволнен през септември заради частния КАТ в Бяла Слатина.
"Тони Костадинов е съдействал за обрания през август клон на ЦКБ в Козлодуй, откъдето изчезнаха 80 000 лева, както и за още обекти в Мизия", каза вчера в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.
Стигнал е в наглостта си дотам, че преди рождения си ден е посочил един обект в Мизия и казал: Хайде, побързайте, защото трябва да ме зарадвате с нещо, добави Цветанов.


„Сега": Самоуби се бившият управител на Велико Търново

Бившият областен управител на Великотърновска област Тошко Никифоров се е самоубил. Тялото му е намерено в собствения му автомобил, пред дома му, на ул. „Славянска" в Горна Оряховица.
По първоначална информация Тошко Никифоров се е прострелял с пистолет в главата.
На последните местни избори той бе кандидатът на НДСВ за кмет на Горна Оряховица. Преди това бе началник на РПУ в града.
Тялото на бившия областен управител е намерено около 15, 30 часа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини