"Аватар" оглави бокс-офиса в Северна Америка

"Аватар" на Джеймс Камерън оглави бокс-офис класацията в Северна Америка със 73 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Сумата е под оптимистичните прогнози от 85 милиона долара, но въпреки това дистрибуторите "20th Century Fox" изразиха задоволството си от добрия старт. От вътрешния и световния бокс-офис досега приходите от "Аватар" се изчисляват на 232,2 милиона долара.

С най-голям принос в световния бокс-офис е Русия, където са продадени билети на стойност 21 милиона долара. Следват Франция с 19 милиона долара и Великобритания с 14,2 милиона долара. На второ място в бокс-офиса е анимацията "Принцесата и жабокът" с 12,2 милиона долара, а на трето - футболната драма "Невидимата страна" с 10 милиона долара. 

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка заемат комедията "Did You Hear About the Morgans?" и вампирската сага "Здрач 2: Новолуние". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда възлизат съответно на 7 милиона и 4,4 милиона долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини