РЗИ-Смолян организира прегледи за рак на кожата. Софиски специалист ще преглежда срещу 25 лева

На 23 юни 2023 г. Регионалната здравна инспекция организира кампания за профилактика на рака на кожата. Прегледите ще се проведат в сградата на РЗИ от д-р Десислава Николаева, специалист по кожни и венерически болести и специализант в Аджибадем Сити Клиник УБАЛ Токуда. Цената на прегледа е 25 лв., след предварително записване на телефон 0301/ 58930.

Ракът на кожата е едно от най-разпространените онкологични заболявания, а заболеваемостта му нараства по-бързо, отколкото при всеки друг вид рак. Излагането на ултравиолетовите лъчи на слънцето играе основна роля в развитието му. Рискът е особено голям, ако сме изгаряли тежко на слънце няколко пъти през детството си. Хората, които работят навън, като селскостопански работници, градинари и строителни работници, също са в повишен риск от немеланомен рак на кожата.

Все пак по-голямата част от случаите могат да бъдат предотвратени и успешно лекувани, ако бъдат открити рано. Затова са важни редовните прегледи на бенките и образуванията по кожата, които са ключът към откриване на промени – предупредителни знаци за развитие на рак. От съществено значение е да оглеждаме кожата си и да провеждаме редовни дерматологични прегледи.

Ежегодното посещение при дерматолог включва преглед на кожата от главата до петите, включително и най-малките белези и израстъци, внимателно проучване за евентуални промени в цвета, формата и размера на бенките и проверка за други необичайни образувания или изменения. Този процес е бърз, неинвазивен и може да спаси живота ни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини