Седмокласниците и десетокласниците от Хасково записаха 11-о място по точки на НВО в страната

Изображение 1 от 3

    Седмокласниците и десетокласниците от региона на Хасково, които в началото на месеца положиха изпитите си от Националното външно оценяване по български език и литература и математика са се представили сравнително добре и класират региона на 11-о място по общ резултат сред 28 областни на страната.

    По БЕЛ седмокласниците от Хасково са постигнали  46,18 точки при среден резултат за страната от 55,04 точки. Данните показват, че в София-град, Смолян и Варна са с най-високи резултати, а на отсрещния край на скалата са учениците от Сливен, Ямбол и Кърджали.

    13 ученици са постигнали максимален бал от 100 точки.

    Двама ученици от положилите изпитите имат по 100 точки и на двете препитвания от националното външно оценяване – български език и литература и математика.

    Средният резултат, постигнат от седмокласниците на националното външно оценяване по математика, е 35,29 точки. Този на кандидат-гимназистите от Хасково е 22.96.

    В страната максимален резултат от 100 точки имат 262 ученици, а 180 ученици са с 0 точки.

    Регионите, в които учениците имат постижения от изпита по математика над средните за страната, са София-град, Варна и Бургас. С най-ниски резултати са седмокласниците от регионите Видин, Разград и Сливен.

    49,44 точки, което е с над 6 точки повече в сравнение с предходната година е средният резултат по български език и литература при десетокласниците. Гимназистите от Хасково са на 24 място по резултат с 50.89 точки и изпреварват постигнатото от връстниците си в Сливен, Шумен, Разград и Търговище. Най-добре на изпита по БЕЛ в 10 клас са се справили учениците от София-град, Смолян и Варна.

    Регионите, в които учениците имат постижения по математика в 10 клас над средните за страната от 34,5 точки са София-град, Смолян, Кърджали и Варна. С най-ниски резултати са десетокласниците от регионите Враца, Видин и Перник. Десетокласниците от Хасково са със среден резултат 33,50 точки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини