Борисов: Имаме забележки към бюджета, но сега няма да го критикувам

Редно е финансовият министър Асен Василев да ни запознае с някои теми от бюджета. Имаме забележки към него, но коректно няма да го критикувам сега. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Липсата на коалиционно споразумение, а механизъм - изисква първо да разговаряме с Василев, след това, ако може, да се отстранят забележките и заедно да понесем отоговрност по бюджета”, поясни той.

Борисов е провел разговор с премиера Николай Денков: „И му казах какво ни притеснява относно парите в енергетиката. Относно местенето на бюрото от „Финансите” в „Правосъдието”, блокирането на финансите за зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти”, уточни лидерът на ГЕРБ. 

„Би трябвало да поздравим Илиана Иванова. Това че имахме и втори кандидат - Даниел Лорер, може би показва колко много потенциал има в България за хора, които отговарят на тези изисквания”, коментира Борисов решението на Урсула фон дер Лайен да предложи номинацията на ГЕРБ за еврокомисар.

Във връзка с управителя на БНБ, той каза: „Щом ПП-ДБ искат да има и тяхна номинация, ще има две и парламентът ще избере. Просто им се учудвам… Да вземат тогава БНБ. Щом искат - да го вземат”, посочи още лидерът на ГЕРБ. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини