Сарафов: И аз съм жертва на казуса "Осемте джуджета"

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов заяви при изслушването си от ВСС, че е жертва на казуса "Осемте джуджета", колкото и тези, които "загубиха бизнеса и здравето си". 

По думите му този случай е ключов залог за по-нататъшната нормална работа на прокуратура. 

Този казус беше крит три години и от мен, научавах само от медиите какво става, но се надявам той да бъде изяснен, посочи Сарафов.

Проверката във ВКП  е започнала по публикации в медии на 24 юни 2020 година, възложено е на Марио Василев, който вече е пенсионер, посочи Сарафов и отбеляза, че този случай е бил използван от магистати, за да може през институцията да разчистват сметки.

На 15 юли 2021 година главният прокурор е сложил резолюция, че е запознат и това значи, че е изпратено в архива и по този начин е сложен кръст на всички действия, обясни Сарафов,

Става дума за безпардонна употреба със спецпрокуратурата, използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси. Аз съм жертва на оперативно майсторство на Гешев, той ме покани на това място, за да бъдат разпространени снимки срещу мен, каза още Сарафов.

Той каза и че е възложил на Софийската апелативна прокуратура проверка за "действията, свързани с превземането на асансьорния завод, автомобилите, парите и златото, собственост на Златанови". Сарафов заяви, че очаква максимално бързо да бъдат изяснени всички разклонения на казуса и на какъв етап са действията.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини