Възпитаници на ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“ се готвят за летен стаж в Португалия

Изображение 1 от 4

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    В Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“ тече усилена подготовка за провеждане на производствена практика на 20 ученика в Португалия.

    В края на учебната година младежите проведоха тест по английски език. Допълваха и развиваха своите професионални умения в учебния сервиз.

    Проектът “Повишаване професионалното развитие на младите автотранспортни специалисти от ПГТАТ – Хасково“ ще се реализира в португалския град Брага, за където ученици от специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрически превозни средства“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ заминават на 23 юли.

    В продължение на 2 седмици те ще практикуват уменията си по професията, разпределени по екипи в автосервизи в Брага. През свободното време ще имат културна програма, ще посетят Порто и други исторически и културни забележителности в Португалия.

    Това е поредната практика на ученици от ПГТАТ в страна от ЕС по Програма Еразъм+. Гимназията има нов спечелен проект за следващата учебна година и 20 ученикци ще проведат своята учебна практика през 2024 г. в Малага, Испания.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини