Профилакториумът в Перник започна втория етап от дейности по обновяването на сградата

Болницата за продължително лечение и рехабилитация (Профилакториум) в Перник започна втория етап от строително-монтажните дейности по обновяването на вътрешните си общи пространства. Това съобщи за БТА директорът на лечебното заведение Емил Ненков.

Средствата са осигурени от Община Перник чрез увеличаване капитала на дружеството. Очаква се да бъдат подменени преходните врати в сградата водещи към салоните, лекарските и сестринските кабинети. Предстои поставянето и на нови врати и дограми на прозорците във всички болнични стаи. Ще бъдат обновени още фоайетата и коридорите. Понижени ще бъдат и тавани в сградата, достигащи височина над 5 метра.

Ненков коментира, че с планираните дейности ще се гарантира не само комфортът на пациентите, но и ще се постигне енергийна ефективност в болничното заведение, особено през зимните месеци.

Плановете са да бъде облагородено и външното пространство пред сградата чрез подмяната на около 300 квадратни метра нови плочки.

Това е поредното обновяване в лечебното заведение. През изминалата година със средства от увеличения капитал на дружеството частично и със собствени средства поетапно бяха подменени голяма част от леглата на пациентите. Болницата получи и множество дарения от частни лица и фирми. Извършена беше и подмяна на голяма част от медицинската апаратура, беше изградена и зала за физиотерапия.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини