Съдът не пусна от ареста обвинения за убийството в Гарваново

30-годишният Александър Александров, който беше задържан за убийството в хасковското село Гарваново поиска да излезе от ареста, но съдът не го освободи, съобщиха от Темида.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 16 януари 2023 г. умишлено е умъртвил 67-годишния Атанас Николов. Според разследващите, Александър е отишъл до дома на жертвата по прякор Глезос, за да поиска пореден заем, този път от 200 лева. Домакинът отказал да му даде пари и възникнал скандал и сбиване между двамата. Гостът нанесъл няколко удара с брадва по главата на Атанас, който починал. Трупът бил открит от съседи същата вечер около 23:30 часа и е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. След престъплението, Александър заключил вратата на къщата отвън, като изхвърлил ключовете и брадвата край реката в селото. По-късно се качил на такси и стигнал до Благоевград, където на следващия ден е бил задържан в хостел.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 20 януари 2023 г. Днес той я обжалва пред Окръжен съд – Хасково. Съдът констатира, че от първоначалното вземане на мярката за неотклонение до настоящия момент в резултат на събраните доказателства обоснованото предположение за авторството на деянието не е разколебано. Въпреки че производството е на шестмесечен етап, все още предстои извършването на редица процесуално – следствени действия, включително и такива, за които участието на обвиняемия е задължително. Приема се, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. С тези съображения съдебният състав достигна до извода, че искането за изменение на мярката за неотклонение в по-лека следва да бъде оставено без уважение.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив. При доказване на вина законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини