За 3074 ученици са отпуснати еднократни помощи до края на юли

3074 са учениците, за които социалната служба в региона на Хасково е отпуснала еднократна помощ към края на месец юли. Те са учащи в първи и в осми клас. Общата стойност на изплатената сума е близо 461 хил.лева.

Подпомагаща сума за новата учебна година е предвидена за учениците от първи до четвърти клас и за записалите се в осми клас.

Към момента се обработват новите заявления за отпускане на еднократна помощ на ученици записани във втори, трети и четвърти клас.

За учениците, които продължават обучението си в тези класове, вече ще се отпускат еднократните помощи, без да е необходимо удостоверение, че детето е записано в училище.

Според приетото решение за държавния бюджет за 2023 г. размерът на еднократната помощ за ученици за новата учебна година се запазва на 300 лв. Парите и през учебната 2023/2024 година ще се изплащат на равни вноски в два транша.

За учениците от първи и осми клас остава изискването да бъде представено удостоверение, че са записани в съответния клас, но това само в случай, че семействата им искат да получат първата сума преди началото на учебната година. Ако удостоверение не бъде представено пред училищните власти, помощта също ще бъде изплатена, но след 15 октомври, когато в Агенцията по социално подпомагане се получи бележка за записания ученик по служебен път от Министерството на образованието.

Заявленията за еднократна помощ за ученици се подават най-късно до 15 октомври.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини