Грижата за децата с увреждания не е наказание, а награда

Изображение 1 от 6

    В навечерието на Международния ден на младежта /12 август/, общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, гр. Кърджали,  съвместно с Дневен център за деца и младежи с увреждания „Надежда“, постави началото на създаване на Алея на влюбените в парк “Простор”. Децата твориха в цвят своите мечти, нарисуваха голямо, крилато сърце, пяха, танцуваха и се забавляваха. Дадоха своята енергия за облагородяването и създаването на по-приветлива среда в парка, заяви Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие. Нашата идея е да направим парк „Простор“ притегателна, приятелска зона за децата с увреждания чрез различни инициативи, свързани с обособяване на зони за игри и отдих за тях, допълни тя.

     Другите идеи, които инициирахме за освежаването на парка, бяха засадените от ученици  цветя в големи дървени кашпи на главната паркова алея, превърнатия в произведение на изкуството изоставен паметник на кръговия кът, ученическите рисунки върху детското влакче, графитите на художниците Даяна и Вълко с анимационни герои в тунела на детската железница. А на 12 август, Международния ден на младежта, съвместно с БЧК, организираме изрисуването с боя на част от централната алея в парка, след което ще се играят добре познатите от близкото минало детски игри, като дама, куци крак, лабиринт…

     С оглед на социалното приобщаване на децата с увреждания, за в бъдеще също ще ги включваме в различни проекти, като "Заедно в подкрепа на децата на Кърджали", като MOVE WEEK (седмицата на движението) и др. Мечтите ни в тази посока, отбеляза г-жа Мехмедали ще ни водят към насочването на общественото мислене към всеобща загриженост към тези лъчезарни деца, чието излъчване облагородява и зарежда с чистота пространствата около и вътре в нас..

    Лиана Фероли

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини