В София задържаха опасен педофил

Сн.: МВР

Днес рано сутринта при операция на служители на ГДБОП бе задържан особено опасен педофил, блудствал виртуално с малолетни момичета в интернет. 39- годишният криминално проявен и осъждан софиянец Р. Р.  набирал жертвите си от популярни сайтове за запознанства. Той се представял за млада жена, която е загрижена за малките момичета, сърфиращи в интернет и им обяснявал, че могат да станат жертва на педофили. Така печелел  доверието на жертвите си, придобивал личните им данни, после започвали разговори чрез он-лайн комуникатора Скайп.  Като използвал сложни психологични схеми за принуда с участието на създадени от него виртуални профили на добронамерени възрастни, деца-жертви на педофили  и педофили-насилници, той постигал и крайната си цел -  убеждавал и изнудвал децата да се разсъбличат пред уебкамерата на компютъра си и ги е принуждавал да извършват сексуални действия под страх , че ще бъдат изнасилени,  а неприлични техни снимки ще бъдат публикувани в интернет.

Антимафиотите започнали работа след подаден  сигнал на Националния център за безопасен интернет, където  майка на 13-годишно момиче се оплакала, че детето й е станало обект на сексуално насилие в интернет,следствие на което е получило тежко психологическо разстройство.

При проведените компютърно разузнавателни действия, спецполицаите документирали престъпната дейност на насилника, а на иззетия от дома му личен компютър са открити множество порнографски изображения на малолетните му жертви.

В дадените пред разследващите обяснения, Р.Р. е направил пълни самопризнания, изразил е и съжаление за извършеното. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 155а,ал.2 и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа от прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини