Откриха останки от неизвестна цивилизация. Елдорадо?

Археолози откриха останки от неизвестна цивилизация на границата между Бразилия и Боливия. Може би прибързано, някои обявиха находката за Елдорадо.

Учените изследвали спътникови снимки на района от Google Earth. Интензивното изсичане на горите, така вредно според еколозите, направило видима цяла система от пътища по протежение на повече от 250 км.

Структурата е от изкуствен произход, тъй като се състои от правилни правоъгълни форми. Според изследователите районът е бил населяван от около 60 хиляди души в периода от 2 в.пр.н.е до 8 век след новата ера.

Идеята, че това е изгубената страна на златото и скъпоценните камъни Елдорадо, е на медиите, самите учени не са правили подобен извод.

Наскоро с помощта на Google Earth ентусиасти откриха на морското дъно следи, които тутакси обявиха за останки от Атлантида. Отгоре на всичко сниманият район съвпадаше с предсказания от Платон. Впоследствие от Google Earth заявиха, че „следите” са артефакти в изображението.

За разлика от случая с Атлантида, съобщението за откриването на неизвестна цивилизация се появява в сериозно издание – сп. Antiquity, статията на учените в pdf - тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини