200 полицаи в акция на МВР прочистват София

В хода на полицейските действия са установени 11 обявени за общодържавно издирване, разкрити са 22 престъпления

Полицейска операция се провежда от снощи в столицата. От 18 часа вчера стартира поредна акция за противодействие на уличните грабежи, разпространяването на наркотици и установяване на обявени за общодържавно издирване.

Общо 200 полицаи от СДВР и РУМВР са включени в специализираните полицейски действия. До момента са проверени общо 665 обекта, като от тях 157 са известни като свърталища на хора с криминално поведение. Екипите са проверили и 191 междублокови пространства, 156 спирка на градския транспорт и територията на 90 учебни заведения.

Проверени са общо 504-ма, от които 124 - от криминалния контингент, а 39 – без адресна регистрация в столицата.

Задържани са 11 обявени за общодържавно издирване, други 70 са доведени в районните управления за проверки.

В рамките на операцията са разкрити 22 престъпления – от тях 7 грабежа, 4 кражби, 5 – за разпространяване на наркотици. По всички тях са образувани преписки.

Някои от по-характерните случаи: от трима младежи между 16 и 19 г.- доведени в СДВР, за двама е установено, че са криминално проявени. При проверката е изяснено, че през август, ноември и декември м. г. тримата, заедно с различни помагачи са извършили общо 7 грабежа на дамски чанти на територията на Второ и Четвърто РПУ. По случаите има образувани преписки – две във Второ и пет – в Четвърто РПУ. На единия от извършителите е повдигнато обвинение по чл.198 от НК и той е задържан за 72 часа. Продължава работата за установяване и на други деяния, извършени от тримата.

В Седмо РУМВР е задържан 40-годишен софиянец за кражба от хипермаркет; образувана е преписка по чл.194 от НК.

В Девето РУ е доведен и задържан с полицейска мярка 21-годишен от Силистра, с адресна регистрация в ж.к.”Люлин”. От младежа, който е зависим от наркотици, е иззето пликче с прахообразно вещество.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини