Среща на „Капитан Андреево“ между турските и българските власти по темата с мигрантите

    Като член на ЕС България изпълнява своите задължения по защита на европейската граница. Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев при работната среща, която се проведе в контактния център на на ГКПП "Капитан Андреево" между делегациите на България и Турция, която бе водена от валията на Одрин Юнус Сезер.

    Главен комисар Коцев изрази убеденост, цитиран от пресслужбата на МВР, че само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната в момента миграционна криза.

    Добрите връзки, диалогът и съвместната работа ще ни помогнат да решаваме проблемите, добави валията.

    Юнус Сезер благодари на страната ни за помощта, която бе оказана на сънародниците му при земетресението в началото на годината. "Няма да забравим, че една от първите държави, която ни помогна след унищожителното земетресение в Турция бе България. Благодаря и за това, че през тази година създадохме много добра организация на товарния трафик през граничните пунктове Лесово - Хамзабейли и Капитан Андреево - Капъкуле". Валията на Одрин отбеляза и резултатното сътрудничество за противодействие на тероризма, контрабандата и незаконната миграция.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини