2 000 000 от винетките вече са разпространени за продажба

2 000 000 от винетките за 2010 година вече са разпространени в крайните пунктове за продажба в цялата страна, съобщиха разпространителите.

Новите винетки от утре, 18 януари 2010 г., могат да се купят от бензиностанциите на „Петрол“, „Лукойл“, OMV, Шел, ЕКО България, Литекс, Ромпетрол, от офисите на „Деспред“ и СИБАНК на граничните пунктове, както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата „Пикадили“.

За 5 денонощия бяха пакетирани, обработени в софтуерната система и доставяни с над 130 специализирани и бронирани автомобила на VIP Security по около 500 000 стикера дневно. Постоянно се разкриват допълнителни пунктове за продажба и се очаква до края на януари общият брой да достигне 2000. Близо 600 от тях ще са денонощни.

"Работата е изключително напрегната, тъй като стикерите трябваше да бъдат доставени за много кратко време, а процесът се извършва основно на ръка. Заради проточилата се процедура, ние трябваше да свършим за 5 дни работа, която изисква реално 3 месеца. С усилията на всички наши служители обаче, които работиха денонощно на смени през тази седмица, консорциумът успя да спази обещания срок и от понеделник всеки ще може да си закупи винетки от пунктовете на нашите разпространители“, каза управителят на VIP Security Атанас Симеонов. „Това показва колко е важен опитът в дистрибуцията на ценни пратки и техническият капацитет на консорциума, който беше избран за изпълнението на поръчката“, допълни Симеонов.

За да има максимално бърза и адекватна реакция, РВС (“Разпространение на винетни стикери” ) пусна и 24-часов горещ телефон, на който крайните пунктове и техни клиенти могат да се свързват при възникнал проблем. Той е 0897 991 314. Сигнали могат да бъдат изпращани и на мейл info@rvs.bg.

Консорциумът е създал организация, при която до максимум 4 часа могат да бъдат доставени стикери до всяка една точка на страната, при положение, че в някой пункт те бъдат изчерпани внезапно.

Срокът за ползване на винетните стикери от миналата година бе удължен до 31 януари. РВС (“Разпространение на винетни стикери” ) призовава водачите да не чакат последния срок за закупуване на новите винетки. В сайта на консорциума – www.rvs.bg, може да бъде направена справка за всички пунктове, където се предлагат стикери.

Консорциумът ГДЗЗД “Разпространение на винетни стикери” между СИБАНК и Компанията за услуги за сигурност VIP Security беше избран за победител в конкурса на Агенция “Пътна инфраструктура” за разпространение на винетните стикери на 11 декември 2009 г. Договорът беше подписан на 8 януари 2010 г. и изтича на 31 декември 2012 г. Консорциумът спечели търга с най-ниската ценова оферта от 4.75% комисионна, с което на практика разходът на държавата се намалява два пъти в сравнение с предходните 4 години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини