Епизод пореден... Съдът освободи Големия Маргин

Съдът освободи Красимир Маринов – Големия Маргин от ареста.

Състав на Софийски градски съд реши да остави в ареста Стефан Бонев - Сако. Красимир Маринов и Милен Алексиев получиха най-лека мярка за неотклонение – подписка. Тримата са обвинени за организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Маринов бе освободен в четвъртък на 14 януари от ареста във връзка с подбудителство за убийството на Боби Цанков и веднага след това бе задържан за 72 часа по новото обвинение.

По-рано днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че фактът, че Малкият Маргин – Николай Маринов се укрива у нас или в чужбина сам по себе си говори, че явно има защо да се притеснява от това да се яви и да застане и да защити своята не съпричастност към това, за което се коментира и се тиражира, че би могъл да има съпричастност към престъпността.

Общо седем бяха задържаните при операцията за противодействие на наркоразпространението в столицата на 15 януари Мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

На всичките прокуратурата е повдигнала обвинение по чл.321 ал.3, т.1, вр. с ал.2. – за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.Както съобщихме, сутринта на територията на столицата бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространяването на наркотици на територията на столицата. При операцията бяха задържан и А.Д. /40 г/, известен като Шашавия, М.И. /35г./, известен като Душманина, А.В.- Банана /30г./, Р.С.- Камбарата /27г./ и А.Б.- Върбан /29г./.

В рамките на провежданата акция, са задържани и П.П. /29г./ и М.А./30г./.Действията на полицейските екипи се ръководят от Върховна касационна и Софийска градска прокуратура. При процесуално-следствените действия служители на СДВР и ГДБОП провериха общо 7 адреса. Само у един от задържаните бяха намерени 15 000 лева “джобни пари”. Парични суми са открити и в домовете на други задържани.

Полицаите са иззели още две пакетчета с бяло прахообразно вещество, 18 мобилни телефона, два газови пистолета, бойни патрони и други боеприпаси. Назначени са експертизи на оръжието и белия прах. На всичките седем прокуратурата е повдигнала обвинение по чл.321 ал.3, т.1, вр. с ал.2. По този повод Цветан Цветанов заяви, че заловените са от групата на Големия Маргин. Той уточни, че задържаните при специализираната полицейска акция са от групата на Красимир Маринов-Големия Маргин като ръководител и Стефан Бонев - Сако като изпълнителен директор, както ги нарече градският прокурор Николай Кокинов, каза Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини