Големите играчи във вота в Кърджали регистрират кандидати за кметове и листи в последния момент

 Големите играчи в местния вот в Кърджали, регистрират кандидати за кметове и кандидатски листи за съветници в последния момент. Утре е крайният срок, в който партиите и коалициите трябва да внесат в Общинската избирателна комисия имената на своите кандидати за кметове,общински съветници и кметове на населени места. Това трябва да стане най-късно до 17,00 часа. Това сподели за Кърджали бг вести зам.-председателя на ОИК Величка Георгиева. Тя каза,че 8 инициативни комитета вече са регистрирали своите кандидати за кметове на населени места. Днес се очаква това да направят и от Дъждино.

  Днес своите кандидати за кмет,общински съветници и кметове на населени места ще регистрира ПП ГЕРБ.В 11 часа областният координатор Цвета Караянчева  ще ги представи пред журналисти. Очаква се за кметския стол да бъде предложен Никола Чанев, който събра най-много номинации.Чанев участва във вота и през 2019 г.

  Днес ще стане ясен кандидатът за кмет ,както и кандидатската листа за съветници на коалицията ПП-ДБ.Двама са номинирани за градоначалници:Радослав Милев от ДСБ и Митко Синабов от „Да България”.Окончателното решение ще се вземе в столицата.От там ще се произнесат и за листата,той като има спор на местно ниво за водача и водещите места в нея.

 Истинска драма се разиграва в ДПС.Кандидатът за кмет на Движението Ерол Мюмюн предложи на Централния предизборен щаб радикално променена листа за общински съветници. Първоначалният вариант е сериозно редактиран.Отпадат знакови имена на партията. Това създава напрежение.Очаква се днес Доган да се произнесе по предложението на Ерол Мюмюн.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини