МС извънредно гледа Териториалните планове за справедлив преход

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 - Стара загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Вносители са министърът на енергетиката Румен Радев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Точката отпадна от дневния ред в сряда, отбелязва NOVA. Разчетите на премиера Николай Денков са, че ако плановете не са приемат, България може да загуби 1,4 млрд. лв. Те представляват документ, който трябва да разпише как ще се справим с последиците от затваряне на въглищните централи. Заради тях се стигна и до напрежение в управляващото мнозинство.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за провеждане на стратегически преглед на отбранителната политика на Република България, като периодичен преглед на отбраната. Вносител е министърът на отбраната Тодор Тагарев. В началото на септември Тагарев заяви, че в следващите няколко месеца ще бъде направен стратегически преглед на отбранителната политика. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини