Домът на културата зарадва кърджалийци с празничен концерт за Деня на Кърджали

    С празничен концерт под наслов”В града на Орфей творим с обич за вас” зарадваха кърджалийци самодейците от Дома на културата. Той бе посветен на 111-годишнината на освобождението на града от османско иго.

    Мултимедийна презентация за историята на Кърджали предхождаше изпълненият на артисти и състави.

      В концерта се включиха Мирай Исмаил;Ирем Моллахасан и Деха Мехмедали от Школата по изкуствата от класа по пиано и класа по цигулка. Пя Виктория Димитрова. С песен за Кърджали се включи Хорът при Дома на културата с ръководител Иванка Христева.Аплодисменти заслужиха солистите от Музикалния театър с гост изпълнител Мария Белева и битовия оркестър със солист Христина Чаушева и диригент Нешко Нешев. Гайдарският състав с ръководител Васил Анастасов обра овациите. Финалът бе за детския танцов състав с ръководител Гинка Захариева и представителния танцов ансамбъл „Орфей” с художествен ръководител Мариана Ликова. Гост бе гвардейския отрад с ръководител Христо Момчев.

      Концертът завърши с хита „Нашия град” на група Тангра.

     Гост на спектакъла бе кметът на Община Кърджали доц.д-р инж.Хасан Азис. В прочуствено слово той поздрави самодейците.Подчерта,че сцената на Дома на културата винаги е дарявала кърджалийци с много емоции.Правила ни е по-добри.Сцената на Дома на културата е била трамплин за много национални и международни изяви.Тук децата намират много учители,каза още Хасан Азис.Аз получих урок за човечност и толерантност,подчерта градоначалника.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини