Кметът поведе празничното шествие за Деня на Кърджали, партийци си правиха агитация пред Паметника на Освободителите

     Кметът доц.д-р Хасан Азис поведе тържественото шествие на представителните ученически отряди посветено на Денят на Кърджали. Градоначалникът предвождаше гвардейците с екипа си. От трибуната в подножието на Паметника на Освободителите той подчерта,че за кърджалийци 21 октомври е съизмерим с Трети март, защото през 1912г. завинаги става част от Свободно България.

     Градът ни е люлка на изключителна материална и духовна култура.Гордея се ,че съм със своите съграждани.Кърджали и кърджалийци са истински пример на хуманизъм.Само умни и добри хора могат да съхранят този комшулук.Исками се да достигна до душата на всеки един от вас на този ден, отбеляза Хасан Азис.Той призова кърджалийци да работят всеотдайно за Отечеството и да не забравят героите освободители като ген.Васил Делов.

     За любов към Отечеството призова в поздравителен адрес и президентът Румен Радев.

    Гости на тържеството бяха зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев,народните представители ген.Атанас Атанасов,Елван Гюркаш,Байрам Байрам и Адлен Шефкед;евродепутатът Асим Адемов,енорийският свещеник отец Петър и райония мюфтия Басри Еминефенди.

     Конфузна ситиация се получи,когато партийци се закичиха с изборните номера на партиите си и се присъединиха към официалните лица.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини