В 30 села в областта вече си имат кметове, кандидатите им само по един

По предварителни списъци броят на избирателите за местните избори в община Смолян в неделя е 32 192-ма.  В община Смолян ще избират между 8 кандидати за кмет на община, кандидати за кметове на 23 кметства и 14 листи за общински съветници, сочат данните на ОИК-Смолян. В четири села – Соколовци, Петково, Кутела и Арда има само по един кандидат за кмет на населеното място, сочат данните на ОИК – Смолян.

В община Девин избирателите са 10 300. Те ще избират между петима кандидати за кмет на община, 7 листи с кандидати за общински съветници и между кандидатите за кметове на 9 села, в десетото село – Стоманево кандидатът за кмет на населеното място е само един, сочат данните на ОИК – Девин.

Избирателите в община Златоград са 10 126 души. За кмет на община Златоград има петима кандидати. Златоградчани ще избират и между 7 листи с кандидати за общински съветници, както и кметове на четири села, сочат данните на ОИК – Златоград.

7 464 са избирателите в община Доспат. Те ще избират между двама кандидати за кмет на община и пет листи с кандидати за общински съветници. В две от селата има по един кандидат за кмет – Црънча и Късак, в останалите 5 села хората ще си избират кмет от между две до пет кандидатури, сочат данните на ОИК – Доспат.

9874 са избирателите в община Мадан. Те ще избират между трима кандидати за кмет на община и 5 кандидатски листи за общински съветници. В 9 населени места ще си избират кмет на кметство от между двама и повече кандидати, а в другите 9 кметства има само по един кандидат, съобщиха от ОИК – Мадан.

5313 са избирателите в община Неделино. Там кандидатите за кмет на община Неделино са петима, а листите с кандидати за общински съветници – 8. В 7 населени места ще се проведе избор за кмет на кметство, като в три от тях има по двама кандидати, а в останалите 4 кандидатите са само по един, сочат данните на ОИК – Неделино.

5559 са избирателите в община Чепеларе. Кандидатите за кмет на общината са шестима, а листите от кандидати за общински съветници – 9. В четири села ще избират кмет на кметство с между две, три или четири кандидатури, сочат данните на ОИК – Чепеларе.

В община Борино избирателите са 2959 души. Те имат само една единствена кандидатура за кмет на община, тази на досегашният кмет Мустафа Караахмед. Ще избират между пет листи с кандидати за общински съветници и кметове на три кметства, като в две от тях кандидатите са по един, сочат данните на ОИК – Борино

В община Баните избирателите са 3500. Те ще избират между трима кандидати за кмет на община, 7 листи за общински съветници и кандидати за кметове на 8 кметства, като четири от тях имат само по един кандидат, съобщиха от ОИК – Баните.

В община Рудозем броят на избирателите е 8259. Те ще избират между петима кандидати за кмет на община и пет листи с кандидати за общински съветници. В общината ще избират кметове на кметства в 14 населени места, като от тях  в 4 села имат само по един кандидат за кмет, съобщиха от ОИК – Рудозем.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини