Кметът и общинските съветници в Смолян се заклеха тържествено

Изображение 1 от 3
    На тържествено заседание днес новоизбраните общински съветници и кметове в община Смолян положиха клетва. 
    Заседанието започна с фолклорно изпълнение. Откриването на сесията бе в правомощията на областния управител Захари Сираков.
    "Искам да ви поздравя за гласуваното ви доверие, изричайки днес клетвените слова загърбете различията, не позволявайте безпринципни разногласия да пречат на работата в служба на обществото. Не губете контакт с гражданите, вие носите отговорност за действията си пред тях. Пред себе си имате 4 години, които да оползотворите, да изпълнявате управленските си програми. Бъдете разумни и градивни. На добър час!", каза областния управител.
    Зам.-председателят на Общинската избирателна комисия Анастасия Караманолева изчете имената на новоизбраните общински съветници, а те един по един подписаха клетвени листове. От първоначално обявения списък с членове на 29-членния местен парламент са променени две имена. С отделни свои решения ОИК прекратява пълномощията на Марин Захариев и Андриян Петров. На техните места в ОбС влизат Ивайло Халваджиев и Софка Иванова от ГЕРБ.
    Клетвени листове подписаха и избраните кметове на кметства в общината. Караманолева обяви и решението на ОИК, с което за кмет на Община Смолян е избран Николай Мелемов. 
    Тържествената клетва беше произнесена едновременно от всички. Последва изпълнение на националния химн.
    Областният управител връчи на кмета на Смолян Николай Мелемов символите на властта.
    "Не за първи път изричам тази клетва, но винаги се вълнувам. Ние всички сме натоварени с една огромна отговорност пред гражданите. Политиката е изкуство на възможния компромис, мога да направя компромис със своето его, но не и със своята съвест. Ще работя с всички съветници и кметове. Смятам, че каузата Смолян ще ни обедини всички нас", каза Мелемов.
    Заседанието продължава с първата задача на Общинския съвет - избор на председател.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини