Американски съдия учи наши как да съдят за 5 дни. Преглед на националния печат

"24 часа": Борисов отпушва София с турски подлези

Претовареният трафик в София да бъде отпушен чрез експресно строителство на подлези по турски модел.

Тази възможност обсъди премиерът Бойко Борисов с кмета на Истанбул Кадир Топбаш. Двамата се срещнаха вчера в рамките на официалното посещение на българския министър-председател в Турция. Още следващата седмица зам.-кметът на Истанбул и проектантите на ключовите съоръжения, с които многомилионният Истанбул си е облекчил транспортните проблеми, ще пристигнат в София.

Подлезите им се изграждат 45-60 дни.

По тази технология са успели да направят 240 километра пътища, обясни Борисов.

"Труд": Бриго: Петков помага на президента да направи партия

"Бившият вътрешен министър Румен Петков помага на президента Първанов да направи своя партия." Това каза вчера пред Нова телевизия бившият разузнавачът о.р. ген. Бриго Аспарухов и поясни, че "има признаци", според които държавният глава тихичко и тайно гради формацията си.

Аспарухов смята, че бъдещата формация щяла да бъде алтернатива и опозиция на ГЕРБ и Бойко Борисов. Генералът стигна дотам в ръзсъжденията си, че според него за реализацията на тази идея трябват "голяма упоритост и много пари", а Първанов вече имал възможност да осъществи намерението си.

"Негови кадри, включително и общински, имат идеята да се обединят около нова личност", така генералът от резерва обясни опасенията си за бъдеща президентска партия. И още: според него една от възможните пътечки за нея е уволнени полицейски структури да участват в заверата. Не разполагам с конкретни данни", измъкна се все пак Аспарухов. Той обаче посочи, че има информация за среща между Румен Петков и бившите му заместници Камен Пенков и Раиф Мустафа. Тя станала на 15 януари в един хотел в Старозагорските минерални бани, наричан още "хотелът на Емилия Масларова".

"Стандарт": Млади баби срещу кризата

Поредните безумни идеи родиха червените на седянка в Хисаря. След като докараха държавата до просешка тояга, те решиха, че младите баби са ключът към изхода от кризата. Това прозря вчера бившият министър на икономиката Петър Димитров. Социалистите предложиха като антикризисна мярка възрастта за пенсиониране да се намали до 58 години за жените и 60 за мъжете.
В хазната трябвало да се предвиди 5% ръст на бюджетните възнаграждения, пенсиите и минималната работна заплата, смятат те. Но не казват откъде да дойдат парите. "Това за пенсионната възраст е чист популизъм! Не го направиха, докато бяха на власт, сега го искат от нас. Европейската директива е постепенно да се намалява възрастта до 2013 г., а не веднага", заяви Анатолий Йорданов от социалната комисия в парламента.

"24 часа": Американец учи наши как да съдят за 5 дни

Съдия Стюарт Уолдръп от Ориндж каунти ще учи десетина свои колеги в София как да водят процеси срещу бандити и да четат присъди за пет дни.

Очаква се по бързата процедура, прилагана от всички съдии в САЩ, да се решават дела срещу мафиоти, за корупция по високите етажи на властта и злоупотреби с европари. Това са престъпленията, за които Еврокомисията ни критикува от години и настоява за присъди.

"Стандарт": Лавина едва не уби 7 в Пирин

Нова лавина в Пирин едва не уби 7 алпинисти, млада жена е в болница. Само ден по-рано огромна снежна маса отне живота на ски учителя от Банско Иван Попов, докато се спускал от връх Тодорка. Сигналът за вчерашната драма бил подаден в 8,52 ч. Веднага 10 спасители тръгнали с моторни шейни към хижа "Бъндерица". Оттам вървели близо час пеша, за да стигнат до падналата лавина. "Едно от момичетата и мъж са били напълно затрупани, но останалите много бързо са им помогнали. Били са 9 човека, като двама въобще не са били засегнати от снега. Имали са невероятен късмет. Едно на милион е вероятността човек да излезе жив от такава огромна лавина", разказа планинският спасител Петър Чолев.


"Труд": Момче загина след експлозия на газова уредба

19-годишен загина при взрив на автомобилна газова уредба край Търговище, съобщиха от Националния медицински координационен център.

Инцидентът е станал в 10:05 часа днес на газостанция при зареждане на „Москвич Алеко" с търговищка регистрация с гориво. Пострадал е и работещ на газостанцията мъж на 33 години. Той е с контузия на главата и лицето. Пострадали са също момче на 16 и момиче на 17 години, които са с леки наранявания. Всички са настанени в МБАЛ-Търговище.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини