Съдия Елка Хаджиева от Районния съд в Девин „почерпи“ колегите си със своя изложба

Изображение 1 от 4

    Семинар "Електронно правосъдие" се проведе в Девин. Той се организира от ръководствата на дружествата на Съюза на юристите в България от гр. Смолян и гр. Девин и Адвокатска колегия - Смолян.
    На него лектори бяха Калина Анастасова от Софийски градски съд (СГС), Деница Вълкова от Върховния касационен съд (ВКС); Венцислав Величков и Десислава Дилова от Висшия съдебен съвет. Във форума участва и Владислав Славов - председател на Съюза на юристите в България – Девин и много юристи от област Смолян.
    Като част от събитието бе представена изложба на съдия Елка Хаджиева от Районен съд – гр. Девин. Експозицията бе посветена на 100-годишния юбилей на НЧ "Родопска просвета 1923" – гр. Девин и по този повод, на откриването й, съдия Хаджиева подари своята картина „Родопчанки“ на читалището.
    Пожеланието ми е да се запазят българските традиции, дух и култура, създадени преди 100 години от нашите предци, каза авторката.
    Картините на съдия Хаджиева вече имаха няколко срещи с публиката. Последно през м. април т.г. тя изненада своите колеги, както и ценители със самостоятелна изложба от свои картини в Пловдив. Колоритът в родопските й пейзажи и авторски търсения вече срещна одобрението на критиците в изкуството. Авторката сподели, че от поканата за изложбата в Пловдив са се "родили" картините "Кападокия" и триптих "Северно сияние".
    Музикален поздрав към присъстващите отправиха по родопски от гайдарския състав, с ръководител Емил Чолаков и 8-годишната певица София Арнаудова.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини