С бастуни на хорото и много настроение в Чепеларе празнуваха Деня на хората с увреждания

    Десетки членове на Съюза на инвалидите в Чепеларе се събраха да отпразнуват Международния ден на хората с увреждания. За няколко часа те забравиха за болестите, проблеми и даже с бастуни се хванаха на хорото. Инвалидните колички не попречиха на мнозина да се веселят и смеят от сърце. Празникът им бе уважен от Георги Колев  председател на Съюза на инвалидите. Той връчи почетна грамота на чепеларския председател на съюза -Милена Меркова Хасан. "Чепеларският съюз е един от най-големите и дейни в страната. В него членуват над 400 човека. И всико това се дължи на сърцатата работа на Милена, която от 20 години движи работа тук.Това, че самата тя е с патерици, не я спира да помага на инвалидите в цялата община", каза Колев. По време на приветстеното слово той се обърна към представителите на общинска управа.

    "Хората ми споделиха, че не могат да се качат до кабинетите в поликлиниката. Сградата не е достъпна за инвалиди.Няма асансьор, няма условия за хората с увреждания. За това ви моля, има много програми, изградете асансьор, за да може инвалидите да стигат до кабинетите в поликлиниката", призова още Колев. В отговор зам.кметът на Община Чепеларе Стоян Кузмов обясни, че имат готов проект за изграждане на въпросния асансьор и обеща още през пролетта, да започнат реално строителните дейности. 

    Кралицата на хумора Веселина Бабаджанкова и народния певец Хамид Имамски подариха на инвалидите една незабравима вечер с много хумор и музика, като за поредна година участието им бе напълно безвъзмездно.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини