Фотоконкурсът "Аз раста патриот" раздаде наградите си и получи признание от Министерството на културата

Стотици деца от цялата страна се стекоха в Смолян за връчването на наградите от фотоконкурса „Аз раста патриот“. Те бяха раздадени на тържествена церемония в Родопския драматичен театър. В продължение на месец деца от цялата страна изпращаха свои снимки, в които са облечени в носии. В осмото издание на конкурса „Аз раста патриот“ се включиха 382 деца от цялата страна и чужбина. При връчването на наградите, много от тях показаха, че освен да се снимат в носии, наистина растат като патриоти - като тригодишните Дария и Цвети. Въпреки че приличаха на бебета-кукли, те пяха родопски песни и рецитираха патриотични стихчета. Майката на Цвети също е била участничка в конкурса. Мелинда разкава пред еТВ, че като е била дете е изпращала два пъти свои снимки в конкурса. Сега вече е майка на малката Цвети и изпратила нейни снимки. "Обичаме този конкурс, толкова е позитивен. Няма значение наградата, просто атмосферата, зарядът наистина е прекрасен. Затова се качихме на колата и дойдохме за награждаването от Неделино", споделя още Мелинда. Дъщеричката й Цвети спечели наградата на организатора на конкурса - журналиста Петя Гайдарова. Тя споделя, че не е вярвала, че "Аз раста патриот" ще прескочи границите на Смолянска област. Фотоси пристигали от цялата страна и от чужбина.  

"Фотографиите стават все по-качествени. Децата вече знаят на къде се носи китката на главата, как да се закутлят и конкурецията е страхотна, има снимки, които заслужават цял свят да ги види. И се надяваме най-накрая държавата да ни обърне внимание и по някакъв начин да ни помогне. Иначе ще стане като с всичко в България. Създаваш нещо хубаво, но то после не може да продължи “. Петя споделя, че организира конкурса безвъзмездно с помощта на приятели, няколко общини и бутилираща компания, които осигуряват награди дори и за малчуганите, останали извън класациите в различните категории.

От Министерството на културата тази година изпратиха Поздравителен адрес до организаторите, което на практика означава, че събитието вече е забелязано и признато от държавата в лицето на Министъра на културата Кръстьо Кръстев

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини