От януари довършват подмяната на лампи за икономично осветление в града и селата

От януари започва монтажът на нови  икономични лампи в градската среда в Хасково и в  27 населени места на общината. Така ще бъде довършена подмяната, която започна преди две години поетапно по проекти с външно финансиране. Смяна на осветителните тела  беше направена по петте големи булеварда на областния град : „Освобождение“, „Васил Левски“, „Раковски“, „Илинден“ и „Съединение“.

В началото на новата година всички останали осветителни тела, включително и тези по селата в общината също ще бъдат сменени с икономични. Сумата, която ще бъде изразходвана е 1,4 млн.лв. лични средства, заложени в бюджета на община Хасково.

В Хасково ще бъдат демонтирани старите улични осветителни тела, окачващите елементи и ще се  монтират нови високоефективни светодиодни осветителни тела, които ще са близо 3700 на брой.

Към цялостната подмяна се върви като енергоспестяваща мярка, която прилага местната власт заради непрекъснато вариращите цени на тока. С подмяната, която е извършена до момента, е намалена сметката за ток на 2/3. Преди скока на цената на тока общината е плащала около 800 хил.лв. сметка за улично осветление, а след повишаването цифрата е скочила около три пъти.

Очаква се новата инвестиция за улично осветление да реализира възвращаемост за около две години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини